Bir tepki de Alperenler’den

Alperen Ocakları Başkanı Fatih Yücel, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dikilen bölücülük heykeline...

20 Ağustos 2014 Çarşamba 16:39
 Bir tepki de Alperenler’den


Alperen Ocakları Başkanı Fatih Yücel, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dikilen bölücülük heykeline  devletin yetkili organlarını yönetenlerin seyirci kalmasının kaygı verici olduğunu bildirdi.


Türk vatanına ve devletine meydan okuyan bu ihanet gösterisine günlerce seyirci kalınmasını eleştiren Yücel, yaptığı açıklamada şöyle  dedi;

“Günlerce kamuoyuna izlettirilen ve toplumda bir teslimiyet duygusu uyandıran bu ihanet gösterisinin ardından, nihayet Başsavcılığın kararıyla güvenlik güçlerimizin bu bölücü sembolü yerle bir etmesi geç kalmış ancak yerinde bir uygulama olmuştur.

Türkiye bir aşiret devleti gibi yönetildiği ve ne yazık ki devletin en önemli ve hayati kurumlarının dahi bir kişinin talimatları dışında inisiyatif alamadığı bir ortamda, bölücülük fikri ülkemizin bir bölgesini teslim almış vaziyettedir. Devletin güvenlik güçlerinin rutin güvenlik kontrollerinden dahi geri çekildiği ve PKK’nın bölgede bir devlet gibi hareket ettiği her gün gelen yeni haberlerle teyit edilmektedir. Yol kontrolü yapan, vergi toplayan, gençleri askere alan bir yapı, devlet değil ise eğer devlet içinde palazlanan yeni bir devletten başkası değildir.

Türkiye’nin bir bölgesini  girişilen sözde barış süreci karşılığında teslim alan bölücü örgüt, hâkimiyetini pekiştirmek için her türlü psikolojik yöntemi kullanmaktadır. Askeri kışladan indirilen Türk bayrağı, o bölgedeki hâkimiyet iddiası için bölücülerin attığı bir işaret fişeği, bir yoklamadan başka bir şey değildi. Bunun karşılığında hükümet yetkililerinin yapabildiği ise bu hain girişime gerekli tedbiri almak yerine kışlayı Diyarbakır’dan Eskişehir’e çekmek, yani bölgeden biraz daha çekilmek olmuştur.

Diyarbakır Lice’de dikilen heykele gelene kadar devleti kör ve sağır vaziyette tutan yetkililer bölücüleri verdiği tavizlerle şımarttıkça şımartmıştır. Türk devletinin ve milletinin birlik ve bütünlüğüne 30 yıl önce ilk kurşunu sıkan bir hainin heykelini Türk toprağına dikecek noktaya gelinceye kadar bu devleti yönetenler işlerin bu noktaya gelebileceğini hesap etmişler midir? Oranın görevli Valisi ve Güvenlik güçleri nasıl bir zafiyet içerisindedirler ki kendi sınırları içerisinde dahi bir ucubenin planlanması, yapımı ve törenle açılması sırasında uyumuşlardır. Önemli olan milletin birliğine kast etmiş bir hainin heykeli yıkmak değil, daha en baştan dikilmesini önlemektir.

Biz Alperenlere  göre, devlete ve millete ihanet affedilemez bir suçtur. Bölücü zihniyet devlet katında kabul gören ve siyasi hesaplarla pazarlık yapılacak bir güç değil, her görüldüğü yerde ezilmesi gereken bir ihanet hareketidir. Bölücülüğün heykelini yıkmak, bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için hala bir ümidin yaşatıldığını göstermektedir. Ancak önemli olan sadece bir heykelin yıkılması değil, bu ihaneti anıtlaştıran zihniyeti dikeni de diktireni de yıkmaktır.”



Son Güncelleme: 20.08.2014 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.