“Biz birlikte Sungurluyuz”

AK Parti Sungurlu belediye başkan aday adayı olan Okay Erözgün, “Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla...

12 Kasım 2013 Salı 16:21
 “Biz birlikte Sungurluyuz”


AK Parti Sungurlu belediye başkan aday adayı olan Okay Erözgün, “Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle biz birlikte Sungurluyuz gelin hep beraber Sungurlumuzu hak ettiği yere taşıyalım” dedi. 

Sungurlu’da yönetim yerine yönetişim anlayışını getireceklerini dile getiren Okay Erözgün, yönetişimin birkaç gönüllü mahalle organizasyonu kurarak, onları belediye meclis toplantılarına çağırmanın değil, kendiliğinden kurulan toplumsal örgütlerin, organizasyonların, bireylerin kentin yönetiminde mikro ölçekten makro ölçeğe ulasan bir süreçte duyarlı ve etkili olabilmelerini sağlayacak şartların oluşturulması olduğunu söyledi.

Bu noktada bu koşulları oluşturup ilçede herkesin yönetimde söz sahibi olacağı bir sistemi ilçeye kazandıracaklarını dile getiren Erözgün, bunu yaparken de hiç bir şartta ve zaman da ayrım yapmayacaklarını, çünkü Sungurlu’nun bugüne kadar bu ayrımcılığın tarafçılığın hezimeti altında kaldığını iddia etti.

Hiç kimsenin bir başkasına karşı üstünlüğünün olmadığını dile getiren Erözgün, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) şöyle buyuruyor: “Rabbiniz bir olduğu gibi, babalarınız, dininiz ve Peygamberiniz de birdir. Arabın Aceme, Acemin Araba üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızının karaya, karanın kırmızıya üstünlüğü yoktur. Hiçbir milletin diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir, Efendimiz (S.A.V) böyle diyor bize de bu sözlere itaat etmek düşer” diye konuştu.

Sungurluyu hep birlikte hak ettiği yere taşıma çağrısında bulunan Erözgün, “Artık nefsin ve benliklerin unutulması gereken bir döneme girmeliyiz. Yeni dönemde hemşerilerim kendi nefis murakabesini yapmalı, Sungurluluların huzuruna beraber olarak, yıkılmaz, dağılmaz bir bütün halinde çıkabilmemiz için yapılması gerekeni yapmalıyız. Birlik olmalıyız. Birlik harcı ancak nefis muhasebesi sonucu ortaya konulabilir. Birlik ve beraberliğin getirdiği güven sonucunda da ilçemizin daha yaşanabilir bir şehir olması için var güzümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Gelecekten umutluyuz karamsarlığa kapılmadan ümitle ve heyecanla yarınlar için çalışacaklarını dile getiren Erözgün, “Gönülleri kırmış isek, neyin davasını güdeceğiz ki! Hacı Bektaşi Velinin, Yunus’un, Mevlana’nın Ahi Evran’in torunlarının gönül kırmak gibi bir vasfı olabilir mi? Kimin ne hesabı varsa dünde kalmalı; bugün yeni bir günde kucaklaşmaya hazırlanmalı Mevlana’nın dediği gibi “Dün dünde kaldı cancağızım yeni şeyler söylemek lazım” şeklinde konuştu.





(İHA)

Son Güncelleme: 12.11.2013 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.