Biz Çorum’a gidiyoruz siz de gelin

Milletvekili Uslu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çorum ziyaretinin önemine dikkat çekti

13 Ocak 2018 Cumartesi 18:42
Biz Çorum’a gidiyoruz siz de gelin

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Ocak’ta Çorum’a yapacağı ziyareti hatırlatarak, “İlerleyen günlerde Cumhurbaşkanımız Çorum’a gelecek. Bizim Çorum’a sadece Cumhurbaşkanımız geldiğinde gitmemiz yetmiyor. Bütün dünyanın gözü bizim üzerimizde. Cumhurbaşkanımızın gittiği illerin üzerinde. Halkın desteği azalmış mı, artmış mı buna bakıyorlar. Onun için çevremizde kim varsa ‘biz Çorum’a gidiyoruz sizde’ gelin demek zorundayız.” diye konuştu.

Partisinin Sungurlu İlçe Teşkilatını ziyaretinde partililere eden Uslu, geçmişte olduğu gibi Türkiye’ye diz çöktürme denemelerinin yapıldığını belirterek, bunu beceremeyenlerin şimdi AK Parti iktidarını yıkmayı deneme kalktıklarını söyledi.

Türkiye’nin kaderinin AK Parti’nin kaderi ile örtüştüğüne işaret eden Uslu, “Biz de Türkiye’yi batıya yem etmemek açısından bir olmaya mecburuz. Birbirimizin ayıbını aramak yerine yapılan hizmetleri, en iyi şekilde kamuoyuna anlatmak ve ‘bu AK Parti’nin başarısıdır’ demek boynumuzun borcudur. Eğer bir eksiklik varsa bunlar şahısların eksikliği, bir başarı var ise bu hepimizin başarısıdır. Türkiye’nin geleceği inanın bizim elimizde ‘bizim çabamızla ne olur’ demeyin. Az veya çok demeden hepimiz kendi çapımızla bu davaya gönül ve omuz vermeye mecburuz. Biz bir dava ehliyiz. Hz. Adem’den beri bu dava var. Hak dava bir tarafta, şeytanın davası bir tarafta. ‘Bu bir hak davasıdır’ diyenler bu davanın selameti için çabalayacaklar. Sizden istirhamım. Kendi nefsinize uymayın. Kendi hesabınızı gütmeyin. Bu davanın sahibi Allah’tır. Biz kul olarak üzerimize düşeni yerine getirmek zorundayız.

Türkiye artık kendi kendine yeten, namerdi dışlamış bir ülke. ‘Bana silah sat’ demeyen bir ülke. Biz kendi imkânlarımızla çok ciddi işler yapıyoruz. Çorum’a hızlı trenle beraber yük trenimizde olacak Allah’ın izniyle. Yatırım programına alındı. Sondaj çalışmaları başladı. Projesi bitti. Otoyollar yapıyoruz. Yani 60-70 yıllık rüyalar gerçekleşiyor. Sulama konusunda da büyük yatırımlarımız var. Barajlar yapıyoruz. Otoyollardan sonra ilçelerin birbirine bağlantı yollarının yapılmasına başlayacağız. Sungurlu-Uğurludağ, Sungurlu-Kızılırmak yolu var. Bunlar hep yapılacak. Biz sadece Çorum’da değil, Türkiye’nin her yerinde yatırım yapıyoruz. Bunlar hep Türkiye’nin prestijli yatırımlarıdır.” dedi.

CUMHURBAŞKANI’NIN ÇORUM ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Ocak’ta Çorum’a yapacağı ziyareti hatırlatan Uslu, “İlerleyen günlerde Cumhurbaşkanımız Çorum’a gelecek. Bizim Çorum’a sadece Cumhurbaşkanımız geldiğinde gitmemiz yetmiyor. Bütün dünyanın gözü bizim üzerimizde. Cumhurbaşkanımızın gittiği illerin üzerinde. Halkın desteği azalmış mı, artmış mı buna bakıyorlar. Onun için çevremizde kim varsa ‘biz Çorum’a gidiyoruz sizde’ gelin demek zorundayız.” diye konuştu.

DEMİRYOLU VE OTOYOL

Ankara-Çorum-Samsun Demiryolu ile Otoyol projelerinin Sungurlu’nun ulaşımına büyük katkı sağlayacağını söyleyen Uslu, şunları kaydetti: “İlçe merkezimize içmesuyu 3.172 dekar araziyi de sulayacak Sungurlu Barajı yapım işi ihalesi tamamlandı, sözleşmesi imzalandı. Kamulaştırma çalışmaları yapılıyor. Yatırım bedeli 33,2 Milyon lira. Delice-Sungurlu-Çorum bölünmüş yolundan sonra Sungurlu-Alaca-Zile karayolumuzu da bölünmüş yol yapıyoruz. İhale süreçleri tamamlandı. Sungurlu'da 93 bin dekar arazinin sulanması için çalışma yapıyoruz. Projelerin tamamlanmasıyla 80 Milyon TL/Yıl gelir artışı sağlayacağız.

Ak Parti iktidarımızda Sungurlu ilçemizde 13 taşkın koruma tesisi yaparak 5,6 Milyon lira yatırım gerçekleştirdik. Yerleşim yerlerini ve arazilerimizi taşkınlardan koruduk. Sungurlu'da istihdam ve ekonomiye büyük katkı sağlayacak 1.200 kişi kapasiteli T tipi, 400 kişi kapasiteli Açık Ceza İnfaz Kurumu yapımı hızla devam ediliyor. Sungurlu ilçemiz AK Parti iktidarımız döneminde Türkiye’de birçok il merkezinden önce doğalgaz hizmeti ve konforu ile tanıştı.

Sungurlu İlçemize AK Parti iktidarımız döneminde hastaneden adalet sarayına, gençlik merkezinden şehir stadyumuna kadar birçok hizmet kazandırdık.”

Uslu, daha sonra Çiflik köyü arazisine yapılan cezaevi inşaatını inceledi.

SUNGURLU

Son Güncelleme: 14.01.2018 01:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Havada Uçak 2018-01-14 00:02:13

Sayın Uslu Çorum a gelirken uçakla mı gelecek. Ben her gün havada uçak görüyorum. Birine atlayıp gelir her halde

Avatar
UÇAĞI havada gören Çorumlu 2018-01-15 01:12:25

Reise Çorum’un havaalanı talebini iletirken Uslu’nun aman ağzını kapatın, olacak işimizi bozar.

Avatar
İskilipden 2018-01-14 09:25:56

Reisim Çoruma gelecek diye sayın vekillerimiz Çorumda görmeye başladık.
İskilip Atıfhoca Devlet hastanesinin 6 yılı geçti altı üstü 100 yataklı. İstanbul Tosya İskilip Çorum duble yolunun müjdesini İskilipli ler 4 gözle bekleniyor.

banner165