Böyle duyurdular

Başbakan'ın Çorum programı sırasındaki açıklamaları ülke gündeminde

28 Eylül 2017 Perşembe 15:22
Böyle duyurdular

Türkiye'nin gündemi yoğun ve ağır. Bu yoğun gündem arasında Çorum'a gelen Başbakan Binali Yıldırım, Çorum ziyareti sırasında Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bütün medya kuruluşları Başbakan'ın açıklamalarını canlı yayınla  'son dakika, flaş açıklamalar' anonsları ile duyurdu. 

Başbakan Yıldırım, Çorum programı sırasında İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri ile telefonda görüştü.




Görüşme sonrasında da gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

Ortaya çıkan durumu ve bu konuda Türkiye ile İran'ın neler yapabileceği konusunda görüşmeler yaptık.


İran'ın da bizimle aynı görüşü paylaştığını görmüş olduk. Özellikle Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğü, bölgede parçalanmaya yol açacak faaliyetler, sınır değişiklikleri ve oluşturulacak yapay devletçikler bölge huzurunu tehdit edecek gelişmelerdir. Bu konuda İran, Irak ve Türkiye olarak yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bu kararı inatla alan, bu referandumda ısrar eden yönetimdir. Doğan sonucun sorumluluğu da onlara ait olacaktır.


Bu konuyla ilgili somut adımlar atılacaktır. Şu anda KDP'nin Türkiye'deki ofisindeki görevli kişi şu anda Kuzey Irak'ta.

Geri gelmemesi yönünde bildirim yaptık. Özellikle Irak meclisinin aldığı karar çevresinde, hudut kapıları ve havaalanlarının devralması kararının ardından Türkiye'de bundan sonra Bağdat ile muhatap olacak. Buna petrol nakli de dahildir.


Türkiye, İran ve Irak üçlü bir zirve yapılması planlanıyor.












Son Güncelleme: 28.09.2017 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.