Bu fotoğraf tanıdık geldi

AKP'de Davutoğlu Genel başkan adayı olarak belirlendi.

22 Ağustos 2014 Cuma 11:03
 Bu fotoğraf tanıdık geldi


AKP'de Davutoğlu Genel başkan adayı olarak belirlendi. 29 Ağustos'ta da yeni hükümetin Başbakanı olacak. Eylül başında kabine değişecek. Yeni kabineye 4-5 yeni ismin girmesi bekleniyor.


Tımetürk’te yer alan haberin fotoğrafında ise, Kurtulmuş’un Çorum ziyaretinde Velipaşa Konağı’nda Osman Aktı ve İbrahim Güleç ile birlikte çekilmiş bir hatıraf fotoğrafı yer alıyor.

Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisinden sonra AK Parti'nin Genel Başkanı olacak ismi açıklamasının ardından gözler 27 Ağustos'ta yapılacak AKP kongresine ve 29 Ağustos'ta hükümeti kurmakla görevlendirilecek Ahmet Davutoğlu'na çevrildi.

Davutoğlu, Genel Başkanlık için AK Parti'nin 27 Ağustos'ta yapılacak kongresinde aday olacak. Gazeteport'un edindiği bilgiye göre, Davutoğlu'nun tek aday olarak seçilmesi ve AKP'nin yeni genel başkanı olması bekleniyor. 28 Ağustos'ta ise TBMM Genel Kurulu toplanacak ve 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan yemin ederek, yeni görevine resmen başlayacak. Erdoğan'ın yemin etmesiyle birlikte Başbakanlık görevi de sona erecek. Bu göreve, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ya da Beşir Atalay'ın vekalet etmesi bekleniyor.

Erdoğan 29 Ağustos'ta Ahmet Davutoğlu'nun Çankaya köşkünde kabul ederek yeni hükümeti kurma görevi verecek. Davutoğlu'nun 7 gün içinde hükümeti belirleyip kabine listesini Çankaya'ya sunması gerekiyor. Daha sonra TBMM'de yeni hükümetin programı okunacak ve güven oylamasına gidilecek. AKP'nin sandalye sayısı nedeniyle hükümetin güvenoyu almasında bir sıkıntı bulunmuyor.

Bu takvim uyarınca, Türkiye'nin yeni hükümetinin en geç 11 Eylül'de göreve başlaması hesaplanıyor. Davutoğlu'nun kabinesine dışardan Numan Kurtulmuş'un milletvekilleri arasından da Mustafa Şentop, Yalçın Akdoğan ve Mahir Ünal'ın girmesi, pek çok bakanın ise yerini koruması bekleniyor.

 


Son Güncelleme: 22.08.2014 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.