Bu yatırımlar Sungurlu’ya çok yakın

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Sungurlu’ya gitti.

01 Ağustos 2015 Cumartesi 10:59
 Bu yatırımlar Sungurlu’ya çok yakın


AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Sungurlu’ya gitti.


İlk olarak parti teşkilatını ziyaret eden Bağcı, burada AK parti İlçe Başkanı İlyas Özkan ve partililerle bir süre görüştü. Daha sonra esnaf turu yapan Bağcı, Sungurlu’ya yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.


Sungurlu MYO’da hedef 3-5 bin arasında öğrenci

Milletvekili Bağcı, Sungurlu Meslek Yüksek Okulu’nu çok önemsediklerini söyledi. Ana yatırım kampüs yerleşkesinde şu anda bin öğrenciyi aştıklarını hatırlatan  Bağcı, “Ama hedefimiz 3-5 bin öğrencilik bir okul olması. Bunun da alt yapısını hazırlıyoruz. Doğru programları, güzel bölümleri yaptık. İnşaat güzel ilerliyor. Yüklenici firma düzgün çalışıyor. Ödenek sorunumuz yok” dedi.


Yurt inşaatı ihaleye çıkacak


Sungurlu öğrenci yurdunun yıl sonunda ihale çıkacağını tekrarlayan Bağcı,barajın da proje ihalesinin yapıldığını  belirterek, “Çorum Milletvekili İlksen hanımla birlikte yurt projesini inceledik. Mimari proje ihale edildi. Üç ay içinde projesi de hazırlanacak. Yıl sonuna kadar yurt inşaatının ihaleye çıkmasını hedefliyoruz” dedi.


Bu konu bakanlıklar arasında görüşülüyor. DSİ, 32 bin dekarı sulayacak. 6.300.000 metreküp su verecek. Proje için ihale işlemi başlatıldı. Yıl sonuna kadar tamamlanacak. Höyük işleminden sonra başlanacak. Sungurlu’nun stadyum yapımı için bir aksilik söz konusu değil süreç  hızla devam ediyor. Cezaevi için arazi zemin çalışmaları tamamlandı, yapım çalışmalarına kısa bir süre başlanacak.” Dedi.


Demiryolu ve otoyol İlçeye yakın geçecek


Demiryolu ve otobanın  Sungurlu’nun yakınından geçeceğini belirten Bağcı, “İlçeye yakın bir yere istasyon konulacak, projede var. Bu, sanırım 3-5 kilometre içerisinde. Otoyolda öyle ilçeye yakın geçiyor. Bu yol transit geçişleri sağlayacak. İl ekonomisine ekonomik katkı sağlayacak bir projedir” dedi.




Son Güncelleme: 01.08.2015 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165