Ceylan'dan cemevleri açıklaması

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi'ni ziyaret etti

05 Haziran 2018 Salı 14:07
Ceylan'dan cemevleri açıklaması

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, geleneksel irfan merkezleri ve Cemevlerine hukuki statü tanınacağını söyledi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan,  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi’ni ziyaret etti.

AK Parti İl Başkan Yarımcısı ve SKM Başkanı Eyüp Arslan ile AK Parti İl Başkan Yardımcısı Elvan Zorlu’nun da eşlik ettiği ziyarette Milletvekili Ceylan, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Dede Nurettin Aksoy ile bir süre görüştü.

Mahalle muhtarları, bazı sivil toplum kurulu başkanları, iş adamlarının da hazır bulunduğu görüşmede Nurettin Aksoy, Alevilerin yaşadığı sorunlar ve talepleri hakkında bilgiler verdi.

Milletvekili Ceylan, Türkiye’nin Alevi’si, Sünni’si, Kürt’ü, Çerkez’i, Laz’ı ile bir bütün olduğunu ifade ederek, “Hep birlikte yıllarca omuz omuza, gönül gönüle yaşadık ve yaşamaya da devam edeceğiz. Aramızı bozmak isteyen fitnelere fırsat vermeyeceğiz. Hizmetlerimiz de hiçbir zaman ayrım yapmadık ve yapmayacağız da. Türkiye hepimizin Türkiye’sidir” dedi.

Geleneksel irfan merkezleri ve cemevlerine hukuki statü tanılanacağını ifade eden Ceylan, “Cemevleri, eğitim sisteminde sağlıklı bilgilendirme, üniversitelerde araştırma ve uygulama merkezleri oluşturma gibi çeşitli konularda Alevi kanaat önderleri ile diyalog içinde demokratik uzlaşı temelinde gerekli adımlar atılacak. Bu noktada, geleneksel irfan merkezleri ve Cem evlerine hukuki statü tanınacak” diye konuştu.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Nurettin Aksoy, ise 24 Haziran seçimlerinde Milletvekili Ceylan’a başarılar diledi.

Son Güncelleme: 05.06.2018 14:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum 2018-06-06 14:03:07

Sayın vekilimiz eyüp beyi yanından ayırmıyor, seçimden sonra çorum karışacak heralde

banner165