Ceylan’dan Rektör'e açık destek

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’dan...

01 Ağustos 2014 Cuma 16:00
 Ceylan’dan Rektör'e açık destek


AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’dan övgü dolu sözlerle bahsederek, “Yiğidin hakkını yiğide teslim etmeliyiz. Bunun bir Çorumlu olarak borcumuz olduğuna inanıyorum ve üniversitemizi başarılı bir seviyeye taşıyan değerli Rektörümüz Reha Metin Alkan hocamıza teşekkür ediyorum.” dedi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, bugün parti binasında İl Genel Meclisi Grubu ile toplantı yaptı. Ceylan, toplantı öncesinde gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunarak basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Hitit Üniversitesi’nin geldiği konumu rakamsal verilerle ortaya koyan Ahmet Sami Ceylan, Rektörlük seçimlerine yönelik olarak da bazı mesajlar verdi.


Ceylan, rektörlük seçimlerine ilişkin bir soru üzerine, “Ben şahsi olarak başarılı insanların görevlerine devam etmesi ve desteklenmesi gerektiğine inanıyorum.  Tabi ki üniversite özerk bir kurumdur. Oy verme hakkı öğretim üyelerine aittir. Seçim zamanı üç isim Cumhurbaşkanı olarak görevde olacak olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne gelecek ve bir ismin ataması yapılacak. Taraf değiliz, ancak başarılı insanların görevlerine devam etmesi gerektiğini inanan bir kişi olarak, Reha hocamızın görevine devam etmesini arzu ederim.” Diye konuştu.


Üniversitede öğrenci sayısının 8 binden 15 bine çıktığını ifade eden Ceylan, önümüzdeki dönem öğrenci sayının 25 bine yükselmesi için  Rektör Reha Metin Alkan’a her türlü desteği vereceklerini kaydetti.


Tıp Fakültesi öğrencilerinin 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Çorum’da eğitimlerine devam edeceklerini  hatırlatan Ceylan, 15 bin öğrencinin % 65’inin Çorum dışından gelmesinin Hitit Üniversitesi’nin tercih edilen bir üniversite olduğu gerçeğini gözler önüne serdiğini vurguladı.


Prof. Dr. Osman Eğri’nin Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinden istifasında AK Parti’nin herhangi bir dahlinin bulunup bulunmadığına ilişkin bir soruyu da cevaplandıran Ceylan, “Sayın hocamız kendi insiyatifi ile istifa etmiştir, bizim de sonradan haberimiz oldu. Kendisi değerli bir hocamızdır ve kendisini seviyoruz. Görevler değişebilir ancak insanların topluma hizmetleri devam eder.” şeklinde konuştu.



Son Güncelleme: 01.08.2014 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.