CHP kutluyor

CHP Çorum İl Gençlik Kolları Başkanı Veli Can Çalıkuşu Bağımsız Türkiye'nin kurucu antlaşması olan Lozan Barış Antlaşması'nın 90. yıl dönümünü ilk gün ki gibi derin bir coşkuyla kutladıklarını bildirdi.

25 Temmuz 2013 Perşembe 12:58
 CHP kutluyor


Çalıkuşu, yaptığı açıklamada, “Tarihimizin en önemli antlaşması olan Lozan Barış Antlaşması çok zorlu bir süreçten sonra imzalanmıştır. Ülkemizin dünya üzerinde hukuki olarak varlığını kabul ettiren bir antlaşmadır. İsmet Paşa başkanlığında imzalanan bu antlaşmada İsmet Paşa o günün şartlarını gözeterek ülkemizin lehine en doğru kararları vererek adeta Kurtuluş Savaşı zaferini bu antlaşmayla taçlandırmıştır.

Bu antlaşmanın yapılmasında emeği geçen tüm kahramanlarımızın ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz. Çok zor şartlarda kurulan bu ülkeyi sonsuza kadar yaşatacağımızı da bu vesileyle tüm halkımıza bildiriyoruz.” dedi.

Öte yandan Genel Sağlık İş Sendikası Çorum Temsilcisi Dursun Tunç,
yapılan bağımsızlık mücadelesi sonucunda Lozan'da 24 Temmuz 1923 günü anlaşma imzalandığını hatırlatarak, Lozan Anlaşmasını değerlendirebilmek için, anlaşma öncesi ve anlaşma sürecinde yaşanan olayları ve durumu iyi değerlendirmek gerektiğini bildirdi.

Lozan’ın Türk tarihinin diplomasi başarısı olarak değerlendiren Tunç, “Lozan Anlaşması, emperyalist ülkelere karşı yapılan savaşın kazanılma destanıdır. Silahla kazanılan savaş, 24 Temmuz 1923'te Lozan da yapılan diplomatik başarı ile taçlandırılmıştır. Türkiye’nin egemenliğini bütün dünya kabul etmiştir.

Lozan’ın mimarı olan Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’yü burada bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.”




Son Güncelleme: 25.07.2013 13:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.