CHP Oğuzlar’ı dualarla devraldı

30 Mart’ta Yapılan Yerel Seçimlerde başkanlık koltuğuna oturan CHP Oğuzlar Belediye...

04 Nisan 2014 Cuma 18:58
 CHP Oğuzlar’ı dualarla devraldı

30 Mart’ta Yapılan Yerel Seçimlerde başkanlık koltuğuna oturan CHP Oğuzlar Belediye Başkan Adayı Orhan Ateş, devir teslim töreni ile koltuğu AK Partili Belediye Başkanı Ali Uyanık’tan devraldı.

Oğuzlar İlçesi’nde gerçekleştirilen devir teslim törenine CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, CHP Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, CHP Kadın Kolları Başkanı Melda Özüdoğru, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, Parti Yöneticileri, CHP İlçe Başkanı Osman Güllü ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile yeni seçilen CHP Belediye Başkanı Orhan Ateş katıldı.  Dualarla kurban kesilerek başlanan Oğuzlar programında CHP’liler, ilçe esnafını ziyaret ederek, yeni belediye başkanının ilçe için hayırlı olmasını temenni ettiler.  CHP heyeti gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından devir teslim töreni için belediye binasına gitti. Belediye Başkanı Ali Uyanık’ı makamında çiçekle ziyaret eden Orhan Ateş, “Hepimizin bildiği gibi 30 Mart’ta halkımız özgür iradesiyle sandığa giderek beni Oğuzlar Belediye Başkanı seçmiştir. Ben sandık başına giderek, bize oy versin vermesin tüm hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. 30 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday oldum ama bugün parti rozetimizi çıkararak tüm Oğuzların belediye başkanı oldum. Bu saatten itibaren ben ilçe halkımın hizmetkârıyım. İnşallah sizlerin hizmetkârıyım. 30 Mart seçimlerinde ne Ali Uyanık Başkanımız kaybetti ne de Orhan Ateş kazandı. Kazanan demokrasi şöleniyle Oğuzlar halkıdır. Çünkü bu makam bizler için gelip geçicidir ve sahibi Oğuzlar halkıdır. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu bir hizmet yarışıdır. Bu bir nöbet değişimidir.  Sayın Ali başkanımız 10 yıl önce bu nöbeti bir başkasından devraldı ve bugün de bana devredecek. İnşallah bizler de diğer dönemde bir başkasına devredeceğiz. Önemli olan bu makamlardan gelip gittikten sonra iyi hizmetlerle anılabilelim. Ali Başkanımızın da iyi anılacağını biliyor, şimdiye kadar Oğuzlar için verdiği hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Ali Başkanım gözünüz arkada kalmasın sakın çünkü senin yarım bıraktığın işleri, hizmetleri devam ettireceğiz ve tecrübelerinden de istifade edeceğiz. El ele, kol kola, omuz omuza inşallah Oğuzlar İlçemizi kalkındırmaya devam edeceğiz” dedi.

Ateş, AK Partili Ali Uyanık’a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi ile çiçek takdim etti.

Oğuzlar Belediye Başkanlığı koltuğunu CHP Belediye Başkanı Orhan Ateş’e devreden AK Partili Ali Uyanık, hizmet yarışında bayrağı teslim ettiklerini dile getirerek, “Hizmet yolunda Orhan Ateş’in aynı kararlılığı göstereceğinden hiç şüphemiz yok. Biz göreve gelirken şöyle demiştik. Anadolu’dan bir yıldız doğacak ve adı Oğuzlar olacak demiştik. Bugün 120 ayda 120 eseri gösteren kitapçığımızda yer alan eserlerimiz gibi, Oğuzlar’ı bir Anadolu yıldızı yapmak adına her zaman belediye başkanımızın yanında olacağız ve çalışmalarını destekleyeceğiz. 4 gündür evime çok yoğun ziyaretçiler geliyor ve hepsine tavsiyede bulunuyorum. Seçimi kaybetmiş olmamız nedeniyle karamsar konuşma yapanlar oldu. Bende göreve geldiğimde bu sıkıntıları yaşadım. Henüz hiç bir şey yapmadan eleştiriler geliyordu ve sesimizi duyuramıyorduk. Ben Oğuzlar halkına altını çizerek şu mesajı söylemek istiyorum ki, bekleyeceğiz, yeni başkanımızın çalışmalarında başarılı olması için dua edeceğiz.  En son hizmetlerin sonucu alınıncaya kadar bekleyeceğiz ve arada hatalar olursa da uyaracağız. Ben insan olarak hatalar yapılabileceğini ancak stratejik olarak hataların yapılmaması gerektiğini düşünen birisiyim. Bu nedenle hata yapılmaması için hepimiz Orhan başkanımızın arkasında olacağız. Bu yıldız Allah’ın izni ve sizlerin desteği ile doğacak. Ben şunu samimiyetle söylüyorum ki biz bu makamdan şevk almadık. Tek amacımız Oğuzlar’a hizmet etmekti.  Rütbemiz bizim şanımızdan, damardaki öz kanımızdan, vazgeçtik kendi öz canımızdan ortaya koyduğumuz projeler için vazgeçtik. Bu nedenle kıymetinin bilinmesini istiyorum. Her projemizde çok yoğun emekler var. Bu projelerin hiç biri kolay başarılmadı ve bu eserlerimize sayın başkanımızın sahip çıkacağına inanıyor ve biliyorum. Buradan şunu da söylemek istiyorum ki akıllarını Pensilvanya’ya kiraya verenler bilmelidir ki, yarın kiralayan değil,  kiraya verenler sorgulanacaktır. Oraya akıl verenleri de kendi akıllarının içerisine davet ediyorum ve onları vicdan muhasebesi yapmak üzere kendi vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. Fazla söze gerek yok. Herkesi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Ben tüm haklarımı Oğuzlar İlçesi’ne helal ediyorum. Oğuzlar halkının da bana haklarını helal etmesini istiyorum” diye konuştu.

Devir Teslim törenine katılan CHP Çorum Milletvekili Av. Tufan Köse ise, iki çağdaş siyasetçinin bir yarış içerisine girdiklerini ve Oğuzlar halkının bu yarışa girenlerden birisini tercih ettiğini belirterek, “Burada yapılan yarışın tek kazananı Oğuzlar halkıdır. Demokrasi yönetim biçimleri arasında en doğru ve en güzel bir yönetim biçimidir. Oğuzlar’da bugün bunun en güzel örneğini yaşamaktadır.  Ben Sayın Ali Uyanık ve çalışma arkadaşlarına yapmış oldukları hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum.  Orhan Ateş başkanımız bu makamı, gerek bilgi birikimi, gerek donanımı ve gerekse tecrübeleriyle Oğuzlar aşkıyla dolduracak ve eğer varsa sizlerin yarım bıraktığı hizmetleri tamamlayacak ve Oğuzlar’a da yeni bir ufuk açacağı inancındayız. Her ikinizin de bundan sonraki yaşamında yolu açık olsun” şeklinde konuştu.

Devir teslim törenine katılan CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, uzun süren, zor ve meşakkatli bir yolda hep birlikte el ele, kol kola yürüdüklerini dile getirerek şöyle dedi; “Ben Oğuzlar’a her geldiğimde keşke her ilçemiz Oğuzlar gibi olsa diyordum. Buraya her geldiğimde inanın giderken üzülerek gidiyordum. Çünkü Oğuzlar halkının yürekliliği, inanmışlığı o samimiyeti 30 Mart akşamının zaferinin müjdecisi gibiydi. Bu bağlamda herkesi kutluyorum. İlçe teşkilatımız olarak, elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık. Her ilçe ziyaretimizde belediye başkan adaylarımıza şunu söyledim. 30 Mart akşamına kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkan adayı olacaksın, seçildiğin günden itibaren o ilçede yaşayan tüm yurttaşların belediye başkanı olacaksın ve rozetini çıkaracaksın dedim. Orhan Ateş başkanımızda Oğuzlar’da öyle çalışacaklar. Kimsenin nerde oturduğuna bakmayacak. Oy verip vermediğine bakmayacak. Kimsenin siyasi görüşüne, kılık kıyafetine bakmayacak. Kimsenin yaşam biçimine bakmayacak. Oğuzlar’da yaşan tüm yurttaşlarımızı saracak, sarmalayacak. Belediyenin kapısını 24 saat tüm yurttaşlara açacak. Oğuzlar’daki yurttaşlarımız başının tacı olacak. Orhan başkanım tüm Oğuzlar’ın hizmetkârı olacak ben buna inanıyorum. Orhan başkanımızı seçerek yalnız bırakmadınız. Ama bundan sonra da yalnız bırakmayın. Asıl iş bundan sonra. Ben sayın Orhan Başkanımızı sizlere tüm Oğuzlar’a emanet ediyorum”

Devir teslim töreninde açıklamalarda bulunan CHP Oğuzlar İlçe Başkanı Osman Güllü ise, kırmadan dökmeden, incitmeden geçirilen bir siyasi yarışı tamamladıkları için ilçe teşkilatına ve tüm Oğuzlar halkına teşekkür etti.




Son Güncelleme: 04.04.2014 19:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adnan ŞENER 2014-04-05 06:55:30

Oğuzlar İlçesi Belediye Başkanlığı görevine başlayan Sayın Orhan Ateş kardeşime başarı ve mutluluklar diliyor Saygılar sunuyorum.

Avatar
okur 2014-04-05 10:03:48

oğuzlara yazık oldu hizmetlerden yoksun kalacak inşallah eski istanbul sokakları gibi olmaz

Avatar
TUNÇ SARAER @okur 2014-04-05 10:53:36

önyargili olduğunuz sürece oğuzlar geli̇şmez emi̇n olun yeni̇ başkan çok daha fazlasini yapacak tabi̇ merkez den destek gelmesi̇ lazim chp beledi̇yesi̇ di̇ye destek çekerlerse yazik ederler

Avatar
dikmen1903 2014-04-05 10:58:56

önyargılı olduğunuz için kaybediyorsunuz zaten nerden biliyorsun çalışmayacağını

banner165