CHP şaşkın ördek gibi

MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, CHP'nin ittifaka yönelik eleştirilerine cevap verdi

06 Nisan 2018 Cuma 19:57
CHP şaşkın ördek gibi

MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, CHP’nin ittifak konusunda yaptığı açıklamalara cevap verdi. Onan, "CHP cır cır böceği gibi, şaşkın ördek gibi yalpalıyor." dedi.

Cumhur ittifakının AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu, temellendirdiği, başlattığı ve adını koyduğu bir ittifak olduğunu, bu ittifaka uyum sağlayacak bütün siyasi partilerin destek verebileceğini belirten Onan, açıklamasında şöyle dedi;

“Oy oranı düşük olan partilerin milletvekili çıkarabilmek açısından ittifakın diğer partilerinin aday listesinden girmesi daha mantıklı, daha makul ve daha avantajlıdır. Bu partilerin mesela Türkiye geneli yüzde 1 oyu var ama A ilinde yüzde 30 oy almış. Sadece o şekilde şans var, yüzde 1, yüzde 2, yüzde 3 oy almış bir partinin. Öbür türlü dengeli dağılım varsa mümkün değil. 81 vilayetten de milletvekili çıkaramıyor.

CHP ittifak konusunda büyük çelişki içindedir. Bu parti ‘milletvekili hırsızlığı, oy hırsızlığı, siyasi yankesicilik’ gibi çok ağır suçlamalar yapmaktadır. Şimdi ise CHP'nin getirilen sistemden yararlanma yolunda girişimleri bulunmaktadır.

CHP, ittifaka yönelik hakaret düzeyine varan ağır, çirkin laflar söyledi. Ama şimdi ittifak arayışında. Kendi söyledikleri lafların altında kaldılar. Geçmişte kendileri de ittifak yaptı. DSP ile 2007 seçimlerinde CHP'nin ittifakı var. Orada ne yaptı? DSP'yi Meclis’e taşıdı. Dolayısıyla kendi tabirleriyle 'siyasi yankesicilik' yaptılar, şimdi de siyasi yankesicilik peşindeler.

CHP'den, ittifaka ilişkin yasal düzenlemeyi ‘kimseye sormadan AK Parti ve MHP hazırladı’ şeklinde mesnetsiz açıklamalar gelmektedir, yasaların görüşülme ve olgunlaştırma yeri Meclis’tir.

Komisyona siyasi partiler zaten giriyor. CHP bugüne kadar verdiği hangi kanun teklifinde başka partilerin görüşünü almış. Kanunun görüşüldüğü yer komisyon ve Genel Kuruldur. dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 2014'teki cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, ‘Ekmeleddin İhsanoğlu olayı, özel bir konjonktürde yaşanmış, MHP'nin demokrasiye kurduğu tuzak’ şeklindeki ifadede bulunmuştur.

‘’MHP demokrasi tuzağı kurdu’’ gibi ifadeler kullanılıyor. MHP tuzakları, oyunları boza boza geldi. Kendilerinin bir tuzak düşüncesi varsa ki kendileri biliyorsunuz Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday göstermişlerdi. Şimdi neye dayanarak böyle bir çirkin ifade kullanıyorlar anlamak mümkün değil. Cırcır böceği gibi böyle cırlayıp duruyorlar.

Amaçları cumhur ittifakını nasıl zedeleriz, nasıl itibarsızlaştırırız. Şaşkın ördek gibi yalpalaya, yalpalaya bugün ne diyecekler, yarın ne diyecekler belli değil, CHP böyle bir durumda."

Son Güncelleme: 08.04.2018 00:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.