CHP’den 81 ilde eş zamanlı açıklama

CHP il başkanları önceki gün 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaptı.

17 Ağustos 2017 Perşembe 12:33
 CHP’den 81 ilde eş zamanlı açıklama


AK Parti Lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirileri üzerine CHP il başkanları önceki gün 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaptı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum İl Başkanı Hasan Suvacı, son günlerde AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘casusluk davası’ üzerinden sistemli bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığını savundu.


Erdoğan ve diğer AK Parti yöneticileri tarafından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik sistemli ve çirkin bir karalama kampanyası yürütüldüğünü ileri süren Hasan Suvacı, yaptığı yazılı açıklamada özetle şu görüşlere yer verdi: “Son günlerde AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP yöneticilerinin sistemli bir şekilde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik çirkin karalama kampanyalarına karşın kamuoyunun aydınlatılması zorunlu görülmüştür Ortada bir casusluk suçu yoktur. Anayasa Mahkemesi de böyle söylemektedir. Buna rağmen İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu haksız yere mahkûm edilmiş ve tutuklanmıştır. Önce mahkeme başkanı ve heyet değiştirilmiş, mahkûmiyet kararı verilmiş, daha sonra da bu kararı inceleyecek üst mahkemenin başkanı değiştirilmiştir. Bütün bu uygulamalar kumpas davalarının tipik özelliğidir.


Kurgulanan kumpas üzerinden Enis Berberoğlu’nu rehin alan anlayış, şimdi de Genel Başkanımızı tehdit etmektedir. Amaç CHP Genel Başkanını tehdit ederek topluma korku salmaktır. 
Adalet, özgürlük ve demokrasi isteyen milyonların sesi ve umudu olan Kemal Kılıçdaroğlu’nu susturamayacaksınız. Türkiye’ye giydirmek istediğiniz deli gömleğini yırtıp atacağız. Baskıcı ve zorba rejiminizi tanımıyoruz, tanımayacağız. Mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz.”


Son Güncelleme: 17.08.2017 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.