CHP’den krize karşı eylem planı

Çorum CHP heyeti STK'ları ziyaret ederek ekonomik krize karşı eylem planlarını sundu

11 Eylül 2018 Salı 12:11
CHP’den krize karşı eylem planı

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, İl Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke ve Gençlik kolları başkanı Onur Topkül’den oluşan heyet sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarını ziyaret etti.

İlk olarak Ticaret sanayi odasına giden CHP heyeti daha sonra ziraat odası ve ticaret borsasını ziyaret etti. Ziyaretin Ana gündemi Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve krizden çıkış eylem planı oldu. CHP’li heyet CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin hazırlamış olduğu 32 sayfalık bir sunumu sivil toplum kuruluşu yöneticilerine takdim etti ve yaşanan derin kriz hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Ekonomi sunumu içerisinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. Maddelik  çözüm önerileri ve 9 Maddeden oluşan hükümetin yanıtlaması istemiyle ekonomi soruları ve bunlara ek olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın ekonomi sunumu yer aldı.

ÇESOB’ta Birlik Başkanı Recep Gür ve Birlik Yöneticileri ile Esnaf Odası Başkanlarını dinleyen İzmir Milletvekili Bedri Serter, ülke ekonomisinin son yıllarda iyiye gitmediğine dikkat çekti.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve krizden çıkış yollarını aramak amacıyla STK’ları ziyaret ettiklerini ve fikir alışverişinde bulunduklarını anlatan Serter, ülkenin krizden çıkışının tek yolunun üretimden geçtiğini kaydetti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇESOB Başkanı Recep Gür ise, tarım, hayvancılık ve sanayide yeniden bir sıçrama yapmamız gerektiğini belirterek, ithal girdi ürünler yerine yerli ürünlere destek verilmesi gerektiğini kaydetti. Hepimizin bu memleketin çocukları olduğumuzu ifade eden Gür, ayrıca sanayide çalıştırılacak kalifiye eleman bulunmadığını bunun için de meslek okullarına önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ziyarette ayrıca Esnaf Odası Başkanlarının sorunlarını dinleyen CHP heyeti, çözümü noktasında esnaf temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu.

Son Güncelleme: 11.09.2018 19:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.