CHP’li üye Kur’an’dan örnek verdi

www.corumhakimiyet.net’te yer alan Recep Mebet imzalı habere göre

02 Eylül 2015 Çarşamba 13:11
CHP’li üye Kur’an’dan örnek verdi

www.corumhakimiyet.net’te yer alan Recep Mebet imzalı habere göre, Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya ile CHP İl Genel Meclisi Üyesi Burçin Solmaz Polat arasında sözlü tartışma yaşandı.

Eylül Ayı Toplantıları’nın ilk oturumunda gündem dışı söz isteyen Burçin Solmaz Polat, Dünya Barış Günü konulu konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iktidarı hedef alan ağır eleştirilerde bulununca Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya devreye girdi.


“Burası siyasi arena değil” diyen Halil İbrahim Kaya, Polat’ın konuşmasını tamamlamasına müsaade etmeyeceğini belirterek sitemkâr açıklamalarda bulundu.


AK Parti hükûmetini hedef alan ithamlardan dolayı tepkisini ortaya koyan Kaya, CHP’li Polat’a, “Meclis’teki barış ve kardeşlik havasını bozmayın” dedi.


Terörle mücadele konusunda Polat’ın dile getirdiği ifadelere katılmadığını vurgulayan Kaya, “Bu olayları çıkaranlar ve ülkemizi bölmeye çalışanlar vatan hainleridir. Devletimiz ve hükûmet yetkilileri de bu olayları önlemek için çalışmaktadır. Hem barış isteyeceksiniz hem de terörle mücadeleyi önlemeye çalışacaksınız, böyle çelişki olmaz. Burada radikal bir hesaplaşma yapmayın. Kullandığınız ifadeler son derece incitici ve tahrik edici. AK Partili Meclis arkadaşlarınız da bu ifadelerinize karşılık vermek isteseler Çorum halkına karşı sorumlu olduğumuz asıl vazifelerimizi yerine getiremeyiz. Burası yerel Meclis ve burada Çorum’a yerelde yapılacak icraatlar tartışılır. Genel siyasetle bizim işimez olmaz. Onlar zaten TBMM’de tartışılıyor. Üstelik terör olaylarının, 7 Haziran seçimleri sonuçları dolayısıyla kasıtlı olarak çıkartıldığı yönündeki ithamlarınıza da katılmıyoruz. Yani ‘olayların müsebbibi AK Parti’dir’ yönündeki ifadelerinizi doğru bulmuyoruz” diye konuştu.


Konuşmasına devam etmek istemesine rağmen red cevabı verilmesine tepki gösteren Polat ise Meclis Başkanı Kaya’nın üslubunu antidemokratik bulduğunu ifade etti.


Polat’ın ardından gündem dışı söz alan CHP’li İl Genel Meclisi Üyeleri Haydar Erdem ve Yıldız Bek de Dünya Barış Günü ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.


“Kur’an bizim anayasamızdır” diyen Haydar Erdem, “Yüce kitabımızın Hücurat Suresi’nde toplumsal ayrıştırıcılığın yasaklandığı, birlik ve beraberliğin vurgulandığı ayetler var. Bu ayetlere rağmen hala toplumsal bir ayrıştırma ile karşı karşıyayız. Akan kanın durdurulması, memleketimizin huzur ve refahının devamını diliyorum” dedi.


Yıldız Bek ise “Barış, sevgi ve hoşgörü çaba ister. Bir takım mihraklar aramıza sürekli nifak sokuyor. O nedenle ülkemizin en acil ihtiyacı barış” diye konuştu.


Gündem dışı konuşmaların ardından görüşlerini ifade eden Meclis Başkanı Kaya da Dünya Barış Günü’nün tüm insanlığa huzur ve sulh ortamı getirmesi temennisinde bulundu.

 

Son Güncelleme: 02.09.2015 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.