‘CHP’nin mesajı önemli’

Türkiye Büyük Millet Meclisi 5. Dönem milletvekili Av. Şükrü Bütün, CHP’nin hem dışta hem içeride...

27 Mart 2015 Cuma 16:19
 ‘CHP’nin mesajı önemli’


Türkiye Büyük Millet Meclisi 5. Dönem milletvekili Av. Şükrü Bütün, CHP’nin hem dışta hem içeride büyük sıkıntılar içerisinde yaşayan Türkiye’de demokrasinin öncülüğünü yaptığını belirterek, “Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önseçime girmesi çok önemli bir mesajdır” dedi.


Türkiye genelinde 55 ilde hakim huzurunda önseçim yapan CHP’nin diğer partilere de örnek olması gerektiğini belirten Bütün, açıklamasında şunları söyledi: “Ortadoğu’da haritalar Türkiye’nin aleyhine olarak değişiyor. ABD’nin lojistik ve istihbarat öncülüğü, siyasi desteği ile Suudi Arabistan, Katar, Mısır gibi on Arap ülkesi bloğu şu yüzyılda mezhepler savaşına tutuştu. Türkiye’nin de en yetkili ağızlarınca hem “mezhepler savaşının karşısındayız” deyip, arkasından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ilkesini ve laiklik anlayışını tersyüz etmesi ise Türkiye’nin aleyhinedir. 


Bütün bunlara rağmen bu bloğun yanında şimdilik lojistik, istihbarat ve siyasal desteği ile yer aldığını ilan ederek, ABD’nin petrol hesaplarına ayak uydurması ve bu pis savaşa bulaşmak istediği çok açıktır. “yalnız Ankara’nın değil, Türkiye’nin parsel parsel yapılarak kurumlarıyla birlikte peşkeş çekilerek satıldığı, eski İçişleri Bakanının “Anayasayı tanımadığı”, “Türkiye Cumhuriyeti’nin reklam arası olduğu”, “Parlamenter sistemin bekleme odasına konduğu”, “Laik hukuk devleti, eğitim kurumlarının sivil darbe ile bir bir ortadan kaldırıldığı” tutunacak tek dal olan yargının siyasallaştığı, üniversitelerin ise bu olup bitenleri sessizce seyir ettiği bu ortamdayız.


İşte böyle bir ortamda CHP iktidar yürüyüşüyle birlikte Türkiye’nin ellibeş ilinde demokrasi öncülüğü yaparak Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte ön seçime gidiyor. Çorum’da ön seçime giren, köyde, kentte heyecan yaratan tüm CHP milletvekili aday adaylarını kutlar, başarılar diler, ön seçimden sonra da aynı heyecan ve çabayı hep birlikte göstereceklerini ağabeyleri olarak beklerim. Emeklerini, kendisinin ötesinde halkımıza, partimize adayanlara da ayrıca teşekkür eder, tüm Çorumlu hemşehrilerime selam ve saygılarımı iletirim.”



Son Güncelleme: 27.03.2015 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.