‘Çorum her yönüyle köklü geçmişe sahip’

Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru, Müze Müdürü Önder İpek ve Şef Osman Keser...

30 Temmuz 2015 Perşembe 17:48
 ‘Çorum her yönüyle köklü geçmişe sahip’


Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru, Müze Müdürü Önder İpek ve Şef Osman Keser, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu'yu ziyaret ettiler.


Yapılan açıklamaya göre, ziyarette Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, "Çorum'a Kültür Merkezi kazandırma ile ilgili çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Çorum'a yapılacak olan Kültür Merkezi ihtiyacı karşılanacaktır. Ayrıca, Osmancık Belediyesi’nin koordinesinde yapımı devam eden Kale restorasyon çalışmaları için ilave ödenek ile özellikle yine yakından takip ettiğiniz İskilip Kültür Merkezi için Redif Kışlası Konağı ve İskilip Kalemizin restorasyonu çalışmaları için projelerimiz hazır destek ve katkılarınızı bekliyoruz.” dedi.


Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "Çorum tarihiyle, kültürüyle ve sanatsal çalışmalarıyla köklü bir geçmişe sahiptir. İlimizde kültürel ve sanatsal etkinlikler, 1968 yılında yapılmış olan Devlet Tiyatro binasında gerçekleştirilmektedir. Her geçen gün artan etkinlikler kapsamında Kültür Merkezine daha da ihtiyaç duyulmaktadır. Bakanlık nezdindeki taleplerimizi Bakanımız ve yetkililerle görüşerek hızla çözüme kavuşturulmasını sağlayacağız" dedi.


Kültür ve Turizm İl Müdürü Özüdoğru ayrıca Kore Büyükelçiliği'nde yapacakları Çorum tanıtımı hakkında bilgiler verip Uslu ile görüş alışverişinde bulundu.


Öte yandan Uslu'nun daha önce teklif ettiği şu anda Çorum Müzesi’nin tanıtımı için kullanılan Museum Collection Andirod sisteminin Çorum genelinin de internet ortamında tanıtılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.




Son Güncelleme: 30.07.2015 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.