Çorum leblebisi TBMM’de

Çorum’un tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun girişimleri...

18 Aralık 2014 Perşembe 18:32
 Çorum leblebisi TBMM’de


Çorum’un tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun girişimleri ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çorum İl Koordinatörlüğümüz tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bütçenin görüşmelerinde tüm milletvekillerimize Çorum Leblebisi dağıtıldı.


Uslu, “Yaklaşık 3 asırdır ilimizde üretimi yapılan, adeta Çorum ismi ile özdeşleşmiş, Çorum denince leblebi, leblebi denince akla Çorum gelmektedir. 45’in üzerinde çeşidi ile vatandaşlarımıza sunulan Çorum leblebisini önerimizi geri çevirmeyerek bizlere ikram eden Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çorum İl Koordinatörlüğü ve Kurum Başkanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker’e teşekkür ederiz” dedi.


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çorum İl Koordinatörü Hakan Körpınar Çorum Leblebisinin TBMM’de dağıtımına katkı, destek ve onay veren Uslu’ya teşekkür ederek, Çorum’dan getirdiği leblebiyi takdim etti.


Çorum leblebisi bilindiği gibi ilimize gelen yerli ve yabancı turistlerin yoğun talepleri olmakta; aynı zamanda başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın diğer ülkelerine, Avustralya,  Amerika, Kanada’ya ve Asya ülkelerine ise talepler doğrultusunda leblebi ihracı yapılmaktadır.




Son Güncelleme: 18.12.2014 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
orhan kilinc alm. 2014-12-18 20:22:27

Gururumuz olan leblebimize hak ettigi degeri verelim her ilin meshur birseyleri bizimde leblebi sonra onudacalarlar saygilarimla orhan
Yani pencereci marangoz orhan.

banner165