'Çözüm ve çıkış yolu TBMM'dir'

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Yeni Anayasa, Başkanlık Sistemi ve Referandum konusunda yapmış olduğu açıklamalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

21 Ekim 2016 Cuma 17:15
'Çözüm ve çıkış yolu TBMM'dir'


Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Yeni Anayasa, Başkanlık Sistemi ve Referandum konusunda yapmış olduğu açıklamalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.


Bahçeli’nin açıklamalarını toplumun büyük kesiminde olumlu yankılandığını belirten MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, “Liderimiz tıkanmış sisteme nefes aldırmayı, Anayasanın çiğnenmesinin önüne geçilmesini, devlet yapısındaki düğümlenmeyi çözmeyi, hukuki çatallaşmayı bitirmeyi önermiştir” dedi.


Aras, açıklamasında şu ifadelerde bulundu;


“Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan’ımız Cumhurbaşkanı’nın yetkilerini aştığı, sistem krizi oluştuğu, bu hukuki çatallaşmayı ülkemizin kaldıramayacağını, yeni bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu beyan eden açıklamalarda bulunmuştur.


Bu açıklamalar toplumumuzun büyük kesiminde olumlu yankılar bulmuştur.


Liderimiz tıkanmış sisteme nefes aldırmayı, Anayasanın çiğnenmesinin önüne geçilmesini, devlet yapısındaki düğümlenmeyi çözmeyi, hukuki çatallaşmayı bitirmeyi önermiştir.


Bunun devam etmesi halinde oluşabilecek büyük riskleri işaret etmiştir. Malum ve meşum bir sorunun demokratik yollarla çözülmesi çağrısında bulunmuştur. Geleceği düşünelim, nesilleri güvenceye alalım, uzlaşıp konuşalım, gerekirse millete gidelim demiştir.


MHP'nin buradaki işlevi, rejimin işlerlik kazanması adına nefes açıcı siyasi aktör olmaktır. MHP; AKP'nin değil, sistemin nefesini açmak için devreye girmiştir. Yeni darbelere davetiye çıkaran, yeni krizleri tetikleyen kronik bir politik atmosferi dağıtmayı hedeflemiştir.


Siyasi tıkanıklığın giderilmesi, cumhurbaşkanlığı makamı ile iktidarın çözüme sevk edilmesi için zorlayıcı demokratik siyasi dalga yaratmıştır.  


KORO KURDULAR HEP BİR AĞIZDAN AÇIKLAMALARI ÇARPITTILAR:


Genel Başkanımızın çıkışı sonrasında kurulan koro hep bir ağızdan yapılan açıklamaları saptırmıştır.  Eski tüfek marksistler, HDP aparatları, halkçılıktan dem vuran CHP, mandacılar, bölücüler, FETÖ’cüler,  Türkiye’nin varlığını çekemeyen mihraklar, bir de kendilerine aydınlıkçı diyenler üzüm üzüme baka baka nasıl kararıyorsa birlikte zifte bulanmış, bu koronun köşe başlarını yer tutmuşlardır.


Başka partilerde gezip, akıl vermeye gelince MHP’li olanlar, milletine ‘’koyun’’ diyerek milliyetçilik yapmaya kalkanlar, ekranlarda MHP’yi yalan ve yanlış cümlelerle anlatmaya kalkanlar da bu koroya katılmışlardır.


Niyet okuyucular yine işbaşı yapmışlardır. Anlam krizi yaşayan biçareler yine kendilerini belli etmişlerdir. Aşağılık duygusuna kapılanların yegâne işlerini yapmış, Genel Başkanımızın açıklamalarını çarpıtmıştır. Dillerine ve vicdanlarına kilit vurulanların hakikatli bir haysiyet çizgisini savunmaları bir yana bunu idrak ve ifadeleri bile zordur.


Bunlar Milliyetçi Hareket Partisi’ni tanımıyorlar, tanımak istemiyorlar.


Mhp Lideri, Türkiye akıntıda sürükleniyor, selin önünü alalım demiştir, bu koro evet mi, hayır mı diyeceğimizi sormaya başlamışlardır.


Devlet düğümlendi, sistem tıkandı, rejim krize doğru gidiyor uyarısında bulunmuştur; bunlar duymayıp TBMM'nde ne yapacağımızı soruşturmuşlardır.


Filli dayatma var, bu imhanın finali olabilir kaygısı taşıdığını ifade etmiştir; bunlar referanduma evet mi hayır mı diyeceğimizi sorgulamışlardır.


Ülkenin nefes darlığı çektiğini söylemiştir, bunlar umursamamış, duymazlıktan gelmiştir.


Geleceği düşünelim, nesilleri güvenceye alalım, uzlaşıp konuşalım; gerekirse millete gidelim demiştir, bunlar burun kıvırmış, sırt dönmüşlerdir.


MHP Genel Başkanı’nın ne dediğini anlamamakta diretenlerin kafalarında bir sorun yoksa niyetlerinde bir bulanıklık var demektir.


Tane tane söylüyoruz, defalarca tekrar ediyoruz.


Milliyetçi Hareket Partisi’nin ne dediği bellidir.


Biz ezelden ebede Hakk’ın yolunda, milletin yanındayız.


Milliyetçi Hareket Partisi olarak ilke ve ülkülerimize sonuna kadar bağlıyız.

Siyasette tutarlı, dürüst, sorumlu ve milli anlayışımızdan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

Demokratik olgunluk, ahlak ve sabırla meseleleri karşılayacağız.


Çözüm ve çıkış yollarının aranacağı yer olarak TBMM’yi göreceğiz.


Türkiye’nin yasa ve Anayasaya uymayan yönetim yapısının derhal düzeltilmesini, hukukun tam manasıyla egemen kılınmasını öncelik göreceğiz.


Milliyetçi Hareket Partisi parlamenter sistemin revize edilip reforma tabi tutularak devamından yanayız.


Egemenliğin sahibi aziz milletimiz, aynı zamanda son sözün de sahibidir. Buna inancımız tamdır.”


Son Güncelleme: 21.10.2016 17:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165