'Devleti yıkmaya çalışanlar cezalarını çekecekler'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı, CHP’nin 93’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

09 Eylül 2016 Cuma 11:29
'Devleti yıkmaya çalışanlar cezalarını çekecekler'


Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı, CHP’nin 93’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP İl Başkanı Hasan Suvacı ve CHP Gençlik Kolları adına Onur Topkül günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.


CHP İl Başkanı Hasan Suvacı konuşmasında, “Devletimizi yıkmaya kasteden kim varsa cezasını çekmelidir.” dedi.


Suvacı, OHAL uygulaması kapsamında yapılan operasyonlara da dikkat çekerek, bu operasyonların cadı avına dönmemesi gerektiğini söyledi.


Suvacı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:


“Ülkemizin son günlerdeki durumunu göz önünde bulundurarak bir değerlendirme yapın. Bu günleri yaşamamıza sebep olanlara dur deyin. Bu oyunu birlikte bozalım. Biz savaş değil barış istiyoruz. CHP özgürlüktür, medeniyettir, ana kucağıdır. Halk olarak kandırılmaktan kurtulalım.


15 Temmuz’da anayasal rejimi gasp etmeye, laik, sosyal hukuk devletini yıkmaya çalışan terör eylemcileri, halkımızın cumhuriyetine, egemenliğine vatanseverlik ruhu ile sahip çıkması sonucu başarısız kılınmıştır. Demokrasi ve özgürlüğümüzü yıkmaya yönelen her eylem Türk milletinin azim ve kararlılığı ile bu şekilde söndürülecektir.


Bugünlerde OHAL uygulamaları ile karşı karşıyayız. Devletimizi yıkmaya kasteden kim varsa cezasını çekmeli. Ancak bu uygulamalar cadı avına dönmeden, kurunun yanında yaşta yanmadan, önceki darbe dönemlerindeki gibi haksız ve hukuksuz işlere başvurmadan, iyi incelenip, araştırılıp sonra yargıya başvurulmalıdır.”





Son Güncelleme: 09.09.2016 11:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.