Diz çökmeyen tek ülkeyiz

Milletvekili Uslu, TRT Radyo Haber’de Latif Şimşek’ in programında gündemi değerlendirdi

24 Kasım 2017 Cuma 19:03
Diz çökmeyen tek ülkeyiz

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu TRT Radyo Haber’de Latif Şimşek’ in programında ‘Türkiye - ABD ‘ ilişkilerini değerlendirdi.  Uslu, bölgesinde diz çökmeyen tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

ABD ile ilişkilerimizi terör örgütleriyle değil, devletler olarak birbirimiz üzerinden yürütmemiz gerektiğini belirten Uslu,  “Amerika Birleşik Devletleri son zamanlarda özellikle küresel krize karşı bir eylem yapmak istiyor olmasına rağmen küresel krize karşı işbirliği ve dayanışma içerisinde olmak istemiyor. Krizi de oluşturan hem kendileri ve bu krizi oluşturarak da yine kendilerine mecbur bırakıyor. Amerika Birleşik Devletleri Ekonomik ve siyasi gücü elinde tutmak istiyor.” dedi.

‘NATO’DAN AYRILACAĞIZ DEMEDİK’

Amerika Birleşik Devletleri’nin uygulamaya koyduğu yeni senaryoya NATO’yu dâhil ettiğini belirten Uslu, şöyle devam etti; “Türkiye’nin giderek güç kazanması Batı’yı rahatsız ediyor. Türkiye hiçbir zaman NATO’dan ayrılacağız, bırakacağız şeklinde açıklaması olmamasına rağmen Türkiye’nin NATO’yu terk etmek istediği için suçlanıyor ve algı oluşturuluyor olması kabul edilebilir bir şey değildir. Nitekim NATO’nun sadece bir teknisyenin görevine son vermesi arkasından istifa ediyor olması üstelikte FETÖ’cü bir teknisyenin görevine son veriyor olması NATO’nun sorumluluğunu ortadan kaldırmaz ve mazerette değildir. ABD’nin yaptığı ilk değil daha önce İtalya’ya yaptılar. Seçmenin tepkisine rağmen İtalya NATO’ya tam anlamıyla bağlandı. Burada açıkçası siyasi bir savaş var. Sarraf tezgahı, NATO küstahlığı, PKK-PYD’ye destek aymazlığı hep aynı şey. Şimdi hedefleri Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. 15 Temmuz’da sonuç alamadılar ama yıpratma savaşına devam etmekte kararlı görünüyorlar.”

‘TÜRKİYE DİK DURDUĞU İÇİN HEDEF OLDU’

15 Temmuz’un Türkiye için ne anlama geldiğini dahi anlamayan ABD’nin, Türkiye’yi kaybetmek pahasına PKK ve FETÖ ile ilişkisini açığa vurduğunu belirten Uslu, “Türkiye’nin bölgede güçlü konuma gelmesi Batı’yı rahatsız ediyor. Türkiye’yi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Bölgede diz çökmeyen tek ülke Türkiye’dir. Türkiye dik durduğu için hedef olmuştur. Cumhurbaşkanımız Atlantik Konseyi'nde ABD'ye terörle mücadelede ortaklık mesaj vermiş "Terör örgütlerinden niçin yardım istiyoruz ki? Biz varız. Bölgede her türlü desteği vermeye hazırız. Ama bu terör örgütleriyle asla. Çünkü onlar bizim can düşmanlarımızdır" demişti.  FETÖ liderinin tutuklanması veya yargılanmak üzere Türkiye'ye iadesi, Amerika'dan temel beklentimizdir. Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanması kadar doğal bir şey yoktur. Biz bir hukuk devletiyiz, haklarımız neyse bunu kullanıyoruz ve kullanmaya devam edeceğiz. Güney sınırımız boyunca bir terör koridorunun oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. Tehditler sürdüğü müddetçe gereken her türlü tedbiri alacağız. Kuzey Suriye'de bir devlet kuruluşuna da asla müsaade etmeyiz. Çünkü Suriye'nin bölünmesine karşıyız, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasından yanayız. Terörle mücadeleyi sınırlarımız içinde ve dışında sürdürmekte kararlıyız.  Bu konuda tüm dost ve müttefiklerimizden dayanışma ve resmi açıklamalarına sadakat bekliyoruz. Batılı ülkelerin yaptıkları stratejik ortaklığa ve müttefikliğe sığmaz. Türkiye’nin egemenliğine saygı beklemek hakkımızdır” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.