“Eczacılık Fakültesi Gündemimizde“

AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan...

28 Ekim 2015 Çarşamba 17:00
  “Eczacılık Fakültesi Gündemimizde“


AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan, önümüzdeki yıllarda Çorum'un sağlık açısından atılıma geçeceğini ve sağlık alanında güzel gelişmeler olacağını söyledi.


Yapılan açıklamaya göre, 1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesi Çorum'da esnafa ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretlerini sürdüren Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan, 45. Bölge Çorum Eczacı Odası'nı ziyaret etti.


Eczacı Odası'nın yeni başkanı Sönmez Çalışkan'ı ve yeni yönetim kurulunu tebrik eden ve başarılar dileyen Ceylan, Çorum'da tüm sivil toplum kuruluşları ile olduğu gibi Eczacı Odası ile de karşılıklı işbirliği ve diyalog halinde çalışacaklarını vurguladı.


Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin bu sene ilk mezunlarını verdiğini, 2017 yılında ise Tıp Fakültesi öğrencilerinin Çorum'da eğitim görmeye başlayacağını dile getiren Ceylan, sağlık alanında çok güzel gelişmeler yaşanacağına inandığını, ancak her şeyden önce 1 Kasım seçimleriyle birlikte huzurun, istikrar ve güven ortamının yakalanmasının şart olduğunu savundu.


Ceylan, Tıp Fakültesi'nin peşinden Eczacılık Fakültesi'ni de Çorum'da açmak için çaba göstereceklerinin altını çizdi.


Ceylan'a ziyaretleri sırasında; AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç, İl Başkan Vekili Eyüp Arslan, İl Başkan Yardımcısı Adnan Tığlı, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Kadın Kolları Üyesi Serap Yıldırım ile bazı partililer de eşlik etti. Ziyarette; AK Parti heyetini; Oda Başkanı Sönmez Çalışkan ile Sayman Feyzullah Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri M. Özhan Arslan ve Senem Deveci Aksoy karşıladı.


İkizler Şaşırtıyor


İkiz olarak dünyaya gelen Hasan ve Oğuzlar Kurtbaş kardeşler, birbirlerine olan benzerliği ile renkli görüntülere ve ilginç anılara neden oluyor.


AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan'ın Eczacı Odası'nı ziyareti sırasında rastladığı Hasan Kurtbaş ve Oğuzlar Kurtbaş kardeşler, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.


Milletvekili Adayı Ceylan, "Kurtbaş kardeşleri yıllardır tanıyorum. Ancak hangisinin Hasan, hangisinin Oğuzhan olduğunu halen çözemedim" dedi.


Hasan ve Oğuzlar Kurtbaş'ın Çorum A Kalite Mutfak Dekorasyon sahibi ve eski MHP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtbaş'ın da kardeşi oldukları öğrenildi.

"Çiftçiye Ayrımsız Destek Vereceğiz"

AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan, bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonra da Çorum çiftçisine hiçbir ayrım gözetmeksizin her türlü desteği sağlayacaklarını belirterek, kalkınmanın, gelişmenin temelinde ziraat faaliyetlerinin yattığını söyledi.


Ceylan, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ile bir görüşme yaparak çiftçilerin sorunları ve beklentileri hakkında bilgi aldı, AK Parti'nin yeni dönemde tarım ve hayvancılık alanındaki projelerinden bahsetti.


Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan, beraberinde; AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç, İl Başkan Vekili Eyüp Arslan, İl Başkan Yardımcıları Adnan Tığlı, Adnan Armağan, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Yönetim Kurulu Üyeleri; Memduh Yetim, Mümtaz Yılmaz, Mehmet Yetim, Kadın Kolları Üyesi Serap Yıldırım ve bazı partililer ile birlikte Ziraat Odası'nı ziyaret etti.


Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, milletvekili adayı Ceylan'a başarılar dileyerek, "yolunuz açık olsun. Çorum için son derece faydalı hizmetler yapacağınıza inanıyoruz. Karşılıklı işbirliği ve diyalog halinde hep birlikte Çorum için güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.


SULAMA YATIRIMLARINA AĞIRLIK VERİLECEK


Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan ise kendisinin bir ziraat mühendisi olarak tarım ve hayvancılığa yabancı olmadığını, kendisinin de çiftçilik yaptığını belirterek, "Ziraat Odaları ile, Tarım Müdürlüğü ile, tarım ve hayvancılık alanındaki diğer birlikler, odalar, sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket ederek, karşılıklı işbirliği içinde, diyalog halinde Çorum daha tarımını ileri noktalara taşıyacağız" dedi.


Kendisinin AK Parti İl Başkanlığı döneminde Ziraat Odası ile her zaman diyalog içinde olduğunu belirten Ceylan, bu diyalogun milletvekili seçildikten sonra da artarak devam edeceğini kaydetti.

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı ve eski Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türk çiftçiyi kalkınmadıkça biz kendimizi kalkınmış saymayız" ilkesi ile hareket ettiğinin altını çizen Ceylan, "Atatürk'ün de dediği gibi milli ekonominin temeli ziraattır. Önce çiftçiyi, köylüyü, üreticiyi kalkındıracağız. Bunun için AK Parti hükümetleri, görevde bulunduğu 13 yıllık süre içinde tarım ve hayvancılığı desteklemiştir. Destekler, teşvikler, hibe ve kredi imkanları ile çiftçiyi destekledik, belirli bir noktaya getirdik. Gelinen noktayı yeterli görmüyoruz. Bu destekler artarak devam edecektir. Ancak öncelikle ülkemizde huzur, istikrar ve güven ortamının yeniden tesis edilmesi şarttır. 1 Kasım seçimleri istikrarın devamı için dönüm noktasıdır. 1 Kasım'da halkımızın sandığa giderek ülkenin geleceği, huzuru, güveni için oy vermelerini istiyoruz" dedi.

AK Parti'nin 2002 yılında iktidara geldiğinde Çorum'da sulu tarımın yüzde 12.8 seviyesinde olduğunu, bunu 13 yılda yüzde 52.6'ya çıkarttıklarını anlatan Ceylan, "Tımarlı projesi faaliyete geçtiğinde İskilip, Bayat, Uğurludağ, Koçhisar faaliyete geçtiğinde Alaca, Dutludere projesi ile de Osmancık toprakları tamamen sulu tarıma geçmiş olacak. Yeni dönemde suluma yatırımlarına ağırlık vererek sulanabilir arazi oranını yüzde 100'ler seviyesine çıkartmak hedefindeyiz" diye konuştu.


Gübre ve yemde KDV oranını tamamen kaldıracaklarını, genç çiftçilere yeni teşvik ve hibeler uygulayacaklarını, depoculuğu, seracılığı geliştireceklerini, teşvik edeceklerini sözlerine ekleyen Ceylan, tarımı çok daha iyi bir noktaya getireceklerini vurguladı.


Ceylan, bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonra da Çorum çiftçisine hiçbir ayrım gözetmeksizin her türlü desteği sağlayacaklarını belirterek, "her zaman yanınızdayız, destekçiniz olacağız. Tüm çiftçilere kapımız açıktır. Renk, ırk, dil, din ayrımı yapmaksızın tüm çiftçilerin her türlü ihtiyaçlarında yanında olacağız" diye konuştu.

 




Son Güncelleme: 29.10.2015 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.