EMEP’ten birleşme çağrısı

Emek Partisi(EMEP) İl Başkanı Hikmet Aydın,1 Eylül Dünya Barış Günü'ne dünyanın dört bir...

01 Eylül 2014 Pazartesi 11:12
 EMEP’ten birleşme çağrısı


Emek Partisi(EMEP) İl Başkanı Hikmet Aydın,1 Eylül Dünya Barış Günü'ne dünyanın dört bir yanında süren işgallerle, işgal hazırlıkları ve çatışmalarla girildiğini söyledi.


Parti binasında önceki gün 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir toplantı yapan EMEP İl Başkanı Hikmet Aydın, emperyalist güçlerin yeni pazar arayışlarına halkları feda ettiğini, oluk oluk kan aktığını belirterek, "Hitler faşizmini, işgalleri ve katliamları aratmayan gelişmeler ve görüntülerle karşı karşıyayız." dedi.


Barış ihtiyacının, savaşın yıkıcı sonuçlarını yaşayan Türkiye ve bölge başta olmak üzere bütün dünya halkları açısından yakıcılığını sürdürdüğünü dile getiren Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Bundan 92 yıl önce emperyalist işgale karşı savaşan Türkiye halklarının bağımsızlığını kazandığı gündür. O gün bölgeden kovulan emperyalist güçler bugün başka yüzlerle ve bölge ülkelerdeki işbirlikçileriyle orta doğu halklarına kan kusturmaya, yerinden yurdundan etmeye devam ediyor. Filistin'de, Rojava'da, Irak'ta mazlum halklar kıyımdan geçiriliyor. Bu vahşi saldırıları gerçekleştiren IŞİD'in ve İsrail'in en büyük destekçisi olan emperyalistler ile başını Türkiye ve S. Arabistan'ın çektiği, bölgenin emperyalizm işbirlikçisi rejimleri, yapılan katliamların ardından adeta timsah gözyaşları döküyorlar.  Katliamlardan kaçan halklara yardım şovları eşliğinde bu suçlarının üstünü örtmeye çalışıyorlar."


IŞİD'in, ABD desteğinde Türkiye'nin yürüttüğü Suriye'ye müdahale politikaları nedeniyle kendine yaşam alanı bulduğunu ileri süren Aydın,  iddialarını, "Türkiye, Suriye rejimini devirmek ve Rojava'da Kürtlerin kendi geleceklerini belirlemesini engellemek için IŞİD'e ve diğer el Kaideci-Selefi çetelere sınırlarını sonuna kadar açarak her türlü desteği sağladı. Ezidilere ve diğer kürt gruplarına gelince sınır kapatılıyor, geçmek isteyenlere de ateş ediliyor. Suriye'de Türkiye ve S. Arabistan'ın mezhepçi politikalarından güç alan IŞİD, Irak'taki Şii-Sünni gerilimini kullanarak Musul'u aldı ve Irak'a yerleşti. Ardından hem Rojava'ya, hem de Irak'taki Êzîdîlere, Türkmenlere, Şiilere, Hıristiyanlara karşı vahşi saldırı ve katliamlara girişti. IŞİD halkları kıyımdan geçirirken Erdoğan ne diyor? "IŞİD, eğer Müslüman'sa rehinelerimizi serbest bıraksın." Yani eğer rehineleri serbest bıraksa artık IŞİD'e söyleyecek sözü yok!" şeklinde sürdürdü.


Aydın toplantının sonunda 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün  milliyeti ve inancı ne olursa olsun, bölgenin tüm mazlum halklarıyla dayanışmayı büyütme günü olduğunu dile getirerek, toplumun tüm kesimlerini barış yolunda birleşmeye çağırdı.




Son Güncelleme: 01.09.2014 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.