Erbakan’ın hizmetlerini anlattılar

Vefatının dördüncü yılında Milli Görüş Hareketi'nin Lideri, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anan sevenleri...

01 Mart 2015 Pazar 17:13
 Erbakan’ın hizmetlerini anlattılar


Vefatının dördüncü yılında Milli Görüş Hareketi'nin Lideri, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anan sevenleri, anmaktan öte anlamanın gerekliğine vurgu yaparak, Erbakan'a duydukları özlemlerini gidermeye çalıştı.


Hayatı boyunca ortaya koyduğu mücadele ve siyasi söylemleriyle Türkiye'de adeta tek başına siyaset üniversitesi olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, SP Çorum İl Başkanlığı ve Anadolu Gençlik Derneği'nce ortaklaşa Anitta Otel'de düzenlenen bir programla yâd edildi.


"D-8 İslam Birliği ev Erbakan Hocamızı Anma Gecesi" adıyla düzenlenen geceye, SP GİK Üyesi Nihat Altıparmak, SP İl Başkanı Faruk Cıdık, SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, SP Kadın Kolları Başkanı Ruveyda Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.


Hüzün ve coşkunun birbirine harmanlandığı gecede, ekrana görüntüsü ve sesi yansıyan Erbakan, kendisini sevenlerin yüreğini hasretiyle sızlatırken, gençlerin Erbakan'a sevgilerini ifade ettikleri sloganlarıyla salon hüzünlü bir coşkuyla buluştu.


Cihaz Özcan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim'le başlayan gecenin açılış konuşmasını SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz yaptı.


Sakınmaz, "Tarih bu mücadeleyi yazacak." sözleriyle başlattığı konuşmasında, Erbakan'ın hayatı boyunca verdiği mücadeleden bir gün bile geri dönmeksizin yol yürüdüğünü söyledi.


Daha sonra kürsüye gelen SP Kadın Kolları Başkanı Ruveyda Doğan da, Merhum Erbakan'ın fetihleri yeniden canlandırarak, sömürü düzenine karşı D8 İslam Birliği'ni kurduğunu ifade ederek, "İman varsa imkan da vardır. Bu düstur, hocamızın bize bıraktığı kıymetli bir hazinedir." dedi.


SP İl Başkanı Cıdık, "Anmak ve anlamak" vurgusu üzerine kurduğu konuşmasında, insanların adını bile anmayı aklına getirmediği ya da anmaktan korktuğu konuların cesaretle Erbakan tarafından ilk kez dile getirildiğini ve ardından da hayata taşındığını ifade etti.  Cıdık, Erbakan Haftası'nda Erbakan anmaktan öte anlamaya ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.


SP Genel Merkezi tarafından hazırlanan Erbakan Belgeseli'nin izlendiği gece, Hafız Numan Acem'in Kur'an tilaveti ile devam etti.


Erbakan'ı ve D8'i anlatmak için kürsüye davet edilen SP GİK Üyesi Nihat Altıparmak'tan sonra, program Ammar Acarlıoğlu'nun birbirinden güzel eserler seslendirdiği konserle sona erdi.




Son Güncelleme: 01.03.2015 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165