Ersoy’dan Rektör’e övgü

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Arif Ersoy, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

26 Mart 2015 Perşembe 13:54
 Ersoy’dan Rektör’e övgü


AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Arif Ersoy, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.


Üniversitelerin bulundukları şehri sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda etkileyen canlı yapılar olduğunu belirten Ersoy, üniversitelerin bulundukları şehre etki  ve katkıları olduğu gibi, şehrin de üniversiteye etkisi ve katkısının olduğunu ifade etti.


Hitit Üniversitesi ve Çorum’un birbirini olumlu anlamda etkileyen ve karşılıklı katkılar sunan bir ortamı ifade ettiğini anlatan Ersoy, şöyle dedi: “ Kurulduğu günden bugüne kadar şehir üniversite ve sanayi etkileşimini en üst düzeyde tutarak güçlü bir akademik ortam ile birlikte etkili bir üniversite ortaya koyma yolunda üst düzey gayretlerinden dolayı Sayın Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan'a teşekkür ediyorum.


Hitit Üniversitesi'ni yakından takip ettiğimizde onun yerel etkilerle sınırlı bir üniversite olmaktan çok Çorum'un Türkiye'ye ve dünyaya açılan kapısı olabilecek bir üniversite hedefinin olduğunu görüyoruz. Yerelde şehrin temel dinamikleri ve sanayisiyle işbirliği içerisinde olan Hitit Üniversitesi, daha genel anlamda ülkenin temel sorunlarına ışık tutacak  faaliyetlerle dikkatleri çekmektedir. Uluslararası işbirliği ile de uluslararası bir üniversite konumuna ulaşmıştır. Uyguladığı öğrenci değişim programları ve projelerle bunu ortaya koyan Hitit Üniversitesi çok yakın gelecekte daha iyi noktalarda olacaktır.


Çorum adına önemli bir marka olarak Hitit Üniversitesi'nin ortaya koymuş olduğu bu başarı dolu ilerleyişe şehrin bütün dinamiklerini destek olmaya davet ediyorum. Çünkü biz biliyoruz ki üniversiteler tek başlarına sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmenin bir ayağını oluşturmaktadır. Sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmenin diğer ayakları şehrin diğer temel dinamikleri ile işbirliği içerisinde sağlanabilecektir.


Şehrimizin Türkiye'ye ve dünyaya açılan kapısı olan Hitit Üniversitesi'nin gerek akademik gelişimi, gerekse sosyal ve kültürel imkanlarının gelişimi adına büyük gayret gösteren başta Sayın Rektörümüz Prof.Dr.Reha Metin Alkan ve diğer akademik ve idari personelimize teşekkür ediyor, yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum.”



Son Güncelleme: 26.03.2015 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165