Esnaf desteklerden memnun

Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Canbek...

14 Ocak 2015 Çarşamba 18:00
 Esnaf desteklerden memnun


Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Canbek, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu’yu TBMM’deki makamında ziyaret ederek, 18 Ocak’ta yapılacak genel kurullarına davet etti.


Canbek’in yanısıra Kooperatif Başkan Vekili ve Hazır Elbiseciler Esnaf Odası Başkanı Necati Şimşek, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özkan Şanal, Kooperatif Müdürü Yaşar Kirişçi’nin de hazır bulunduğu ziyarette, esnafa  yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Canbek, "Başbakanımız esnafımıza müjdeler vererek TESKOMB'nın 600 milyon TL olan Halk Bankası kredisini 150 milyon TL arttırılarak 750 milyon TL'ye çıkartılacağını belirtti. Esnafımıza verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ederiz" dedi.


AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, ziyaretten duyduğu memnuniyetini aktardığı konuşmasında şunları ifade etti; "AK Parti hükümeti olarak esnafımızın her zaman yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Esnafımızın yakından takip ettiği AVM ile ilgili olarak bilinen 675 sıra sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Tasarı görüşmeleri TBMM Genel Kurulu’nda devam ediyoruz. Kanun tasarısında AVM'lerin açılma kriterlerini değiştiriyoruz. Her AVM'de esnaf ve sanatkarlara yüzde 5 pay ayrılması zorunluluğu getiriliyor. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere yer ayrılması, ayrılan yerlere kira raiç bedelin 4/1'i kadar alınması gibi düzenlemelerle esnaf ve sanatkârlar aleyhine oluşan rekabet şartlarını ortadan kaldıracağız. Başbakanımız bu düzenlemelerle ilgili detayları kamuoyu ile paylaştı. Ayrıca genel kurulunuz şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."





Son Güncelleme: 14.01.2015 18:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165