‘Fethullahçılara merhamet, millete zulümdür’

Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı Kurban Bayramı nedeniyle bayramlaşma programını bayramın ikinci günü Sera Otel'de gerçekleştirdi.

16 Eylül 2016 Cuma 16:21
 ‘Fethullahçılara merhamet, millete zulümdür’


Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı Kurban Bayramı nedeniyle bayramlaşma programını bayramın ikinci günü Sera Otel'de gerçekleştirdi.


Programda konuşan MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, "Ülkemizin hem bayramı bayram gibi yaşaması hem de kalıcı bir bayram havasına bürünmesi hepimizin en büyük temennisidir" dedi

Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en ağır sorunlarıyla yüz yüze kaldığını dile getiren Aras, "Düşman mevzilerinde ittifak halinde bulunan FETÖ, PKK, IŞİD, DHKP-C, PYD, YPG gibi terör örgütlerini karşımızda birleştirmiştir.  Türk milleti tarihinin en zorlu günlerinden geçmektedir. İhanet etrafımızı sarmış, varlığımıza göz dikmektedir. Kalleşlik pusuya yatmış,  kardeşliğimize kastetmektedir. Hain odakların ülkemizde bir fetret devri planı işlemektedir" şeklinde kaydetti.

FETÖ ile hesaplaşmanın altının oyulduğunu kaydeden Aras, "Kripto paralellerce iftira furyası fırına konulmaktadır. Masumların ve suçsuzların feryatları duyulmaktadır. Darbe teşebbüsünün lider kadrosunun kim olduğu hala bulunamamıştır. "Yurtta Sulh Konseyi"nin başlarının kim oldukları hala ortaya konulamamıştır. Siyasetteki ana damarda kimler olduğu kamuoyuna sunulamamıştır. At izinin it izine karıştığı en yetkili ağızdan söylenmiştir. Tahribatın vahim boyutları dört bir taraftan dillenmiştir.  Büyük mütefekkir merhum Atsız'ın, "Bir memlekette testiyi kıranla, suyu getiren bir tutulursa o memleketin geleceğinden ümit kesmek lazımdır" veciz sözüyle anlatmak istediği şey tam da günümüzde yaşananları anlatmaktadır. Kaos ve fetret planı sinsice ilerlemektedir. Korku ve kaygılar insanımızın etrafını çevirmektedir. Hain vaiz küstahça 'uyuyan hücreler' demektedir. İkinci bir kalkışmadan bahsetmektedir. Eğer FETÖ'nün kökü kazınmazsa terörün kaynağı kurutulmazsa Ülkemize milli huzur ve iç barış ortamı yerleşemeyecektir. Adalete ve devlete olan güven yeniden tesis edilemeyecektir. Devletteki tahribatı gidermek için hükümet ortak akla, demokrasinin ilkelerine, hukukun kurallarına riayet etmelidir" diye belirtti.

Kaos tertipçilerine fırsat vermemek için Milli Akılın, Üst Akla karşı galip gelmesi gerektiğini ifade eden Aras şöyle devam etti:


"Bölücülere boyun eğmemek için, Devletimiz terörü yenmelidir. İhanete yol vermemek için, milletimiz hainleri tepelemelidir. 15 Temmuz dirilişi, yeni bir başlangıçtır. Yeni bir ruhtur. Yeni bir umuttur. Bu kazanımı heba etmemeliyiz. Siyasete kurban vermemeliyiz. Az oy aldım, çok milletvekilim var sözleri eskilerde kalmıştır. Manasını çoktan yitirmiştir. Siyasetin ahlâkî ve vicdanî dengeden mahrum olmasına izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz ruhunu partizanlara, siyasi hesaplara, ayrımcılara, kıyakçılara yem ettirmeyeceğiz. Fethullahçılara merhamet, millete zulümdür. Haksızlığa merhamet, insanlığa ölümdür. En kısa zamanda,Yurtta Sulh Konseyinin lider kadrosu, ortaya açıklanmalıdır. Fethullahçı örgütün siyasetteki 'ana damar'ının kimler olduğu, artık milletimizden saklanmamalıdır."


Çorum'da devam eden FETÖ soruşturmaları ile ilgili hukukî süreci takip ettiklerini dile getiren Aras, "Teşkilatımız soruşturma sürecinde haksızlığa uğradığını düşünenleri not etmiştir. Suçsuz olduğuna inanan her bir vatandaşımıza kapılarını açık etmiştir. Bazı kurum ve kuruluşlarda yaşanan haksızlıklar ve aksaklıkları kayıt etmiştir. Soruşturmaların sağlıklı şekilde sonuçlanması hususunda suçsuz insanların mağdur edilmemesi konusunda siyaseten üzerine düşen hassasiyeti göstermiştir. İlimizde yapılan bu tespitler Genel Merkez'imizde kurulan komisyonumuza iletilmiştir. Hem mensuplarımızın, hem de suçsuz olduğuna inanılan insanımızın hak ve hukukunu korumak adına gayret gösterilmiştir.  Ayrıca bu süreçte, özellikle bazı kurumlarda Türk Milliyetçisi kimliğini alenen taşıyan, bu kimlikle özdeşleşmiş, FETÖ ile alâkası bulunmayan dava arkadaşlarımıza nasıl bir kumpas kurulduğu, birer birer not edilmiştir.


Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler soruşturmayı yapanların adaletine, milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Soruşturmaların adil ve hakkaniyet ölçüsünde yapıldığına inanmak istiyoruz. Şehrimizde vatandaşlarımız soruşturmaların seyrini, kaygıyla ve korkuyla izlemektedir.


Soruşturmalar esnasında yaşananlar, milletimizi tedirgin etmektedir. Umarız ki en yetkili ağızdan kullanılan 'devletin devlet gibi davranmadığı yerde meydan terör örgütlerine kalır' ifadesi bayram sonrası için hem ülkemiz hem de şehrimiz için bir dönüm noktası olur" diye belirtti.


Milliyetçi Hareket Partisi'nin FETÖ ile mücadelede üzerine düşeni yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini dile getiren Aras sözlerini şu ifadelerle tamamladı:


"Tavizsiz şekilde siyaset kurumuna da öncülük edecek, örnek verecektir. İçerisinde tespit ettiği sızmalar varsa ayıklayacak, bünyesinden defedecektir. Huzur ve güven duygusunun yerleşmesi adına gayret gösterecektir. Buna örnek olarak, partimizde tespit edilen bir ilçemizdeki Belediye Meclis üyesi hakkında ihraç dosyası ivedilikle hazırlanmış ve ihraç edilmiştir.  Buna benzer durumları bütün siyasî kurumlarımızı ve sivil toplum kuruluşlarımızı aynı hassasiyete davet ediyoruz. Türk Milliyetçileri, Milliyetçi Hareket Partililer, bu mücadelede devletine omuz verecektir. Milletine güç verecektir. İhanetin üzerine hep birlikte yürürsek önceliğimiz devletimizin bekası, milletimizin istikbali dersek 15 Temmuz kalkışmacılarına, hainlerin ve darbecilerin Çorum uzantılarına kaçacak yer kalmaz. Hainlere göğsünü siper eden cesaret bizimledir. Türk Milleti'nin 15 Temmuz gecesi sahip çıktığı kader bizimledir. Yenikapı'da yükselen 'şaşmaz irade' bizimledir. Cerablus'a Mehmet eşliğinde giren Türk askerine edilen dualar bizimledir.  Bu bayram günlerinin ülkemize, devletimize ve milletimize hayır ve bereketler getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."


Bayramlaşma programına MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, Kamu Sen İl Temsilcisi Selim Aydın, ilçe başkanları ile partililer katıldı.




Son Güncelleme: 16.09.2016 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.