Gazeteciler Bekiroğlu’nu kutladı

İhlas Haber Ajansı (İHA) Çorum Bölge Müdürü Bülent Özkaleli ve Türkiye Gazetesi Çorum ve...

27 Şubat 2015 Cuma 17:40
 Gazeteciler Bekiroğlu’nu kutladı


İhlas Haber Ajansı (İHA) Çorum Bölge Müdürü Bülent Özkaleli ve Türkiye Gazetesi Çorum ve Yozgat Temsilcisi Şerif Bilgin, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. 

Ziyarette Özkaleli ve Bilgin, AK Parti Çorum İl Başkanlığına seçilen Av. Rumi Bekiroğlu’na yeni görevinde başarı dilediler.

AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ise, bugün nereye gidilirse gidilsin İHA’yı görmenin mümkün olduğunu belirterek, “Ülke ve dünyada yaşanan gelişmeleri sıcağı sıcağına kamuoyuyla paylaşması ve bu haberleri doğru, hızlı ve objektif bir şekilde yansıtması, İHA'nın tarafsızlık ilkesinden ödün vermediğini açıkça göstermektedir. Habercilik konusunda İHA iyi bir örgütlenmeye sahip. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmasında 28 Şubat sürecine de değinen Bekiroğlu, 28 Şubat’ın demokrasi tarihine kara bir leke ve post modern bir müdahale olarak zihinlere kazındığını söyledi.

28 Şubat müdahalesinin 27 Mayıs’ın, 12 Mart’ın, 12 Eylül’ün devamı niteliğinde aynı zihniyetin, aynı görüşün eseri bir müdahale olduğunu dile getiren Bekiroğlu, “28 Şubat’ta farklı bir tarz işlenmiştir. Tıpkı öncekilerde olduğu gibi millet iradesi ve milletin kendisi hedef alınmıştır. Seçimle gelen, yasalar çerçevesinde görev üstlenmiş bir hükümet kirli senaryolar ve tertipler marifetiyle görevden uzaklaştırılmış, siyaset dizayn edilmek ve vesayet altına alınmak istenmiştir. 28 Şubat arkasında büyük bir enkaz bırakmıştır. Demokrasi ve ekonomi bu müdahaleden ağır bir yara almış, bu ülkeye ağır bedeller ödetmiş, ağır faturalar yüklemiş Türkiye’nin kalkınma ivmesini yavaşlatmış, iyice düşürmüş, Türkiye’nin ilerleme hamlesine ağır darbe vurmuştur” dedi.

Bu süreçte yüzlerce insanın inançlarından, görüşlerinden, görünüşlerinden dolayı mağdur edildiğini vurgulayan Bekiroğlu, “Bürokraside cadı avı başlatılmış hukuksuz işten atılmalar, sürgünler yaşanmış, fişlemeler gerçekleşmiştir. 28 Şubat sadece siyaseti değil toplumu da dizayn etmek gibi niyet de sergilemiş, ilk okullardan üniversitelere, kuran kurslarından camilere kadar her alanda düzenlemeler yapılmıştır. Üniversite kapılarında milletin evlatları rencide edilmiş, bir çok kız öğrenci inançlarından dolayı, kılık kıyafetlerinden dolayı eğitim hakkından mahrum bırakılmıştır. Tarihimize kara bir leke olarak kazınmış, bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat’ın izi geri dönmemek üzere AK Parti hükümeti tarafından silinmiştir. Artık bu tür müdahalelerin olmadığı bir Türkiye’deyiz. Artık demokrasi demiyoruz, ileri demokrasi diyoruz” ifadelerini kullandı.




İHA

Son Güncelleme: 27.02.2015 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.