Hareketli günler yakında

AK Parti bu aralar sessiz. Ama çok yakında belediye başkan adaylığı ile ilgili hareketlilik başlayacak.

01 Kasım 2018 Perşembe 21:21
Hareketli günler yakında

MUSTAFA DEMİRER

Yerel seçimler öncesinde bilhassa AK Parti’de hissedilir bir sükûnet hakim.

Her ne kadar 5 Kasım’da aday adaylarının müracaatlarının alınacağı açıklansa da, özellikle kulislerde fazlaca ismin konuşulduğu pek söylenemez. Sessizliğin sona erip hareketlenmenin başlamasını AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’ın durumunun netleşmesinden sonra göreceğiz herhalde.

Siyaset çevreleri Karadağ’ın uzun süredir Çorum Belediye Başkan Adayı olmayı arzu ettiğini biliyor. Partisinin kurucu merkez ilçe başkanlığı ve il başkanlıklarında görev yapan, geçmişte milletvekili ve belediye başkan adaylığında şansını deneyen Karadağ, yeni dönemle birlikte bir kez daha yerel yönetime talip oluyor. Tabi Karadağ gibi bazı illerin il başkanlarının adaylıklarında nihai kararı AK Parti Genel Merkezi, yani Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. İlk etapta Çorum’un da aralarında bulunduğu 12 ilin il başkanının adaylık için istifa edeceği konuşuldu. Bu sayısının artması veya azalması, aday gösterilme veya olmama kararlarının tamamını genel merkez vereceğinden şimdiden hiçbir şey garanti değil.

Hal böyle olunca bürokrasi ve sivil alanda adaylık düşünen diğer isimlerin de gözü AK Parti Genel Merkezi’nin il başkanları için vereceği kararda. Yani AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’ın pozisyonunun netleşmesi bekleniyor.

İL BAŞKANLARI NE OLACAK?

Öğrendiğime göre, Karadağ ve adaylık düşünen diğer illerin il başkanlarının akıbeti yakında belli olacak. Önümüzdeki süreçte önce AK Parti MKYK, ardından MYK toplantısı yapılacak. Aday gösterilecek il başkanları bu iki toplantıda kararlaştırılacak. Alınan karar teşkilat başkanı ya da Cumhurbaşkanı tarafından bildirilecek.

Bu arada istifasına karar verilerek aday olmasına salık verilen bazı il başkanlarının belediye başkan adayı gösterileceği kesin değil. Bu durum Çorum için de geçerli. Yani Belediye başkanlığı için istifa eden il başkanları ortada kalabilir. Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olabilirler.

Sözün özü, AK Parti’de Karadağ için verilecek nihai karardan sonra hem aday hareketlenmesi hem de önümüzdeki süreci daha belirgin izleme fırsatını bulabiliriz. 

Son Güncelleme: 02.11.2018 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman yılmaz 2018-11-01 22:14:38

Karadağ istifa edecek . Onu aday yapmayacaklar. A sami bir taşla iki kuş vuracak . Adamı Eyüp ü il başkanı yapacak. Dördüncü sıra vekil adayı olan mimarı belediyeye gönderecek. Karadağı sevene rastlamadım.

Avatar
Mertçe 2018-11-02 09:30:53

Karadağ hiç kimseye sempatik gelmiyor bence ak partinin oyu düşer mhp kayar oylar bölünüp chp ye bile başkan olma ihtimali olabilir yıllar sonra yada mhp de alabilir ne olur çok sevilen düzgün bir aday çıkarsın ak parti

Avatar
Pes doğrusu 2018-11-02 10:43:05

Aday olacak adam önce güzel ahlaka sahip olmalı, bilmem anlatabildim mi... anlayan anladı...

Avatar
servet 2018-11-02 07:59:29

avukatları belediye başkanı yapma sevdasından vazgeçmemiz lazım,vizyon yok proje yok yetenek yok.akp nin artık yönetim kabiliyeti olan insanları bulup iş başına gelmesi için çapa sarfetmesi gerekiyor.yoksa vay halimize...

Avatar
Hasret 2018-11-01 23:36:05

Karadağ il başkanlığından istifa ettirilip eli koynunda evine gönderilecek. İnşAllah böyle olacak. Aday olamazsa ve il başkanı kalırsa kesinlikle seçimlerde çalışmaz Neden kendisinin aday olmadığı iiçin. Bunuda genel merkez zaten biliyor. Dolayısıyla iaday olamayacağı için il başkanlığındanda istifa ettirecekler. Yoksa CHP malı götürür.

Avatar
Adl 2018-11-01 23:46:33

Hiçbiri olmasın hiçbiri artık yeter gitsinler kardeşim

Avatar
ismail baş çamlıca 2018-11-01 22:19:54

zaten o makam için kapalı spor salonumda iki tane sandık olupta osandıklardan iki aday için oy sayımı yapılıpta makam kazanılmadı ki

Avatar
Gizemli olsun 2018-11-02 00:21:33

Kalbi güzel insan bir gün kazanır????

banner165