HDP’den Bostancı’ya cevap

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AK Parti Grup Başkanvekili hemşehrimiz Naci Bostancı'nın...

07 Temmuz 2015 Salı 12:54
 HDP’den Bostancı’ya cevap


HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AK Parti Grup Başkanvekili hemşehrimiz Naci Bostancı'nın, 'HDP'nin sol ve etnik kimlik kanadı olarak ikiye bölünebileceği' şeklindeki sözlerine cevap verdi.


AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'nın, "HDP'nin sol ve etnik kimlik kanadı olarak ikiye bölünebileceği" şeklindeki sözlerinin anımsatılması üzerine "Bunlar tabi ki daha çok niyet ifade ediyor. Niyet ve kehanet üzerinden söylenen sözler, siyasette gerçek bir karşılık oluşturmaz. Aslında AKP sözcülerinin kehanet ve öngörü, tahmin olarak söyledikleri şeyler daha çok kendi niyetlerini ifade ediyor" değerlendirmesinde bulundu.


Figen Yüksekdağ, AK Parti’nin HDP karşısında paniklediğini iddia ederek, şöyle dedi: “Bunlar uğursuz ve olumsuz kehanetlerdir. HDP öyle bir birlik sağladı ki, bu birlik 7 Haziran zaferinin de aynı zamanda mayası oldu. Anlamadıkları şey şu, bu birlik yarın öbür gün bozulacak ve çatlayacak bir birlik değildir. Sadece bir yan yana geliş değildir. Ortak bir demokrasi programı etrafında bir Türkiye'yi, demokratik eşiğe ulaştırma programı etrafında birleşme, bir araya gelme hareketidir. O nedenle dış darbelere karşı da dayanıklıdır. Yüksekdağ, "Ben bu birleşik demokratik duruşun, yani HDP'de oluşan bu yan yana gelişin kendisini sürdüreceğini ve Türkiye'nin geleceğini belirleyeceğini, yeniden ifade etmek ve altını çizmek istiyorum. Aslında AKP'yi ve değişik çevreleri esas kaygılandıran ve telaşlandıran şey de gerçekte budur. HDP'nin bir gelecek projesi olduğunu görmüş olmalarıdır. Bu tabi ki özellikle de AKP cephesindeki telaşı, paniği daha da artırıyor ve güçlendiriyor" ifadesini kullandı.




Son Güncelleme: 07.07.2015 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.