HİTİT’İN KONUTLARI TOKİ’DEN

Çorum Hitit Üniversitesi’nde görevli personelin konut ihtiyacı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından...

05 Mart 2015 Perşembe 17:48
 HİTİT’İN KONUTLARI TOKİ’DEN


Çorum Hitit Üniversitesi’nde görevli personelin konut ihtiyacı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından karşılanacak. 

Hitit Üniversitesi’ni ziyaret eden AK Parti Çorum milletvekili aday adayı Ayhan Karaca, Genel Sekreter Erdal Kanık ile bir araya gelerek görüştü. Ziyarette Karaca ve Kanık, üniversitenin konut talebi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Karaca, geçtiğimiz aylarda Hitit Üniversitesi’nde görevli personelin konut ihtiyacının karşılanması noktasında TOKİ’den talepte bulunulduğunu hatırlatarak bununla ilgili yer tahsisinin yapıldığını ve TOKİ’nin de çalışmalara başladığını, talep toplama sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Sürecin tamamlanmasıyla birlikte ihale sürecinin başlatılacağını ve konunun takipçisi olacağını vurgulayan Karaca, “Üniversite personelimizin konut ihtiyacını TOKİ aracılığıyla karşılayacağız. Yaklaşık 500 konut yapmayı planlıyoruz. Talep toplama sürecinin tamamlanmasıyla birlikte en kısa sürede ihale sürecide başlatılacak. Konunun yakın takipçisi olacağım” dedi.

KARACA’DAN VALİ KARA’YA NEZAKET ZİYARETİ

AK Parti Çorum milletvekili aday adayı Ayhan Karaca, Vali Ahmet Kara’yı ziyaret etti. 

AK Parti Çorum milletvekili aday adayı Ayhan Karaca, ziyarette 11 yıl Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde görev yaptığını belirterek, “Çorumla ilgili hayallerimizi var, bu hayalleri gerçekleştirmek, ülkeme ve doğduğum bu topraklara hizmet etmek için TOKİ'deki görevimden istifa ederek milletvekili adayı oldum. Özel sektör ve kamuda edindiğim tecrübelerimle ülkeme hizmet etmek istiyorum” diye konuştu.

Vali ahmet Kara ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Karaca’ya başarılar diledi.

KARACA’DAN REKTÖR ALKAN’A ZİYARET

AK Parti Çorum milletvekili aday adayı Ayhan Karaca, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti. 

AK Parti Çorum milletvekili aday adayı Ayhan Karaca, AK Parti’nin Türkiye’yi yeniden inşa ettiğini söyledi. Türkiye’nin emin ellerde ve emin adımlarla geleceğe ilerlediğini dile getiren Karaca, 2002 yılından bugüne kadar başta TOKİ olmak üzere Türkiye’nin 81 il 800 ilçesine hizmet götürüldüğünü açıkladı.

Çorum’un ilçe ve köylerinin ihtiyaçlarını çok iyi bildiğini dile getiren Karaca, “Şimdi edindiğimiz deneyimleri ilimize, ülkemize aktarma zamanı. Rabbim bize Çorum’mumuza hizmet edebilmek amacıyla bu kutlu görev talip olmayı nasip etti. Zaman, kamuda edindiğimiz deneyimleri hemşehrilerimize, şehrimize aktarma zamanıdır. Halkımızla birlikte var gücümüzle şehrimize, hizmet edeceğiz” dedi.

ÇORUM’A SIRTIMIZI DÖNMEDİK

Görevi gereği Ankara’da olmasına rağmen hiçbir zaman Çorum’a sırtını dönmediğini vurgulayan Karaca, “TOKİ’de görev yaptığım süre içinde, Çorum için büyük bir efor saffettim. Bu kapsamda TOKİ, Çorum’da proje ve ihale çalışmaları devam eden bin 251 konut ile birlikte 4 bin 739 konut rakamına ulaşacak. Başlatılan uygulamaların toplam yatırım bedeli yaklaşık 363 milyon lirayı buldu. Çorum’da TOKİ’nin ayrıca 2 ilköğretim, 2 lise, 4 cami, 5 spor salonu salonu, 3 ticaret merkezi, 2 kütüphane, 2 sağlık ocağı, sosyal tesis, kamu hizmet binası, engelsiz yaşam merkezi, 2 sevgi evi (13 bina), SGK il binası, 2 hastane uygulaması bulunuyor. Tüm bu yatırımların yakın takipçisi olduk” diye konuştu.

ÜNİVERSİTEDEKİ GELİŞMELER SEVİNDİRİCİ

Hitit Üniversitesi’ni yakından takip ettiğini dile getiren Karaca, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve ekibinin güzel çalışmalara imza attığını söyledi. 

Üniversitelerin şehrin gelişiminde lokomotif görevi gördüğünü dile getiren Karaca, “Hitit Üniversitesi, şehirle entegre olmuş durumda. Tüm paydaşlarıyla uyumlu bir çalışma yürütülüyor. Üniversitemiz kentin sanayi ve ekonomisine büyük bir güç katacak” dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Karaca’ya başarılar diledi.

KARACA, SAĞLIK MÜDÜRÜ YÜCEL’İ ZİYARET ETTİ

AK Parti Çorum milletvekili aday adayı Ayhan Karaca, İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret etti.

Ziyarette İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel’le görüşen milletvekili aday adayı Karaca, karşılıklı görüş alışverişinde TOKİ’deki görev süresi boyunca yapılan yatırımlarla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

AK Parti iktidarıyla birlikte TOKİ aracılığıyla Türkiye’nin her yerinde sağlık ve konut yatırımı yapıldığının altını çizen Karaca, Sağlık Bakanlığı ve TOKİ arasında yapılan protokolün ardından yoğun bir çalışma yapıldığını belirtti.

TOKİ’nin Çorum’da da büyük yatırımlara imza attığının altını çizen Karaca, İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi’nin ikmal ihalesinin yapıldığını yer teslimi ve sonraki süreçteki çalışmaların takipçisi olacağını ifade etti.

AK Parti iktidarıyla birlikte ülkede büyük bir değişim ve dönüşümün yaşandığını kaydeden Karaca, “2003 yılında sayın Cumhurbaşkanımızla Ankara’da bir iftar programına katıldıktan sonra Çinçin olarak ifade edilen bölgede 3 aileye ziyarette bulunduk. Evlerin birisinde yaşayan ailenin durumu içler acısıydı. Evin annesi rahatsız, baba engelli ve bu aile 5 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor. Gelir kaynağı yok, aile tedavi olmakta dahi güçlük çekiyor. O ziyaretle birlikte ailenin mağduriyeti giderildi. Dünle bugünü kıyasladığınızda Türkiye sadece sağlıkta değil, ulaşımda değil her alanda büyük bir reforma imza attı. TOKİ aracılığıyla ihtiyaç sahibi aileler konut sahibi edindirildi. Sağlıkta dönüşüm reformu ile artık 18 yaşına kadar tüm bireyler sosyal güvenlik şemsiyesi altına alındı. Hastanelerde kuyruk çilesi sona erdi. Duble yollar, hızlı trenlerle ulaşımda çığır açıldı” dedi.





İHA


Son Güncelleme: 05.03.2015 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
öğretim görevlisi 2015-03-06 09:06:56

bizler için yapılacak toki konutları akıncılar kışlasının yerine düşünülebilir hem güney kampüsle hemde şehirle içiçe bir yer.inşallah tutupda dağın başına bir yere yapmazlar