Hızlı tren hızlandırılacak

Milletvekili Kurt, demiryolu projesinde olumsuz söylentilere açıklık getirdi

18 Eylül 2017 Pazartesi 10:22
Hızlı tren hızlandırılacak

AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’ı makamında ziyaret etti.


Milletvekili Ceritoğlu, Karadeniz’i İç Anadolu'ya, Anadolu'yu da Akdeniz'e bağlayacak olan demiryolu projesinin bir an önce hayata geçirilmesi adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.


‘PROJEYİ İSTİŞARE ETTİK’


Ziyarette proje le ilgili karşılıklı istişarelerde bulunduklarını açıklayan Ceritoğlu, toplam uzunluğu 286 km olacak olan Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale demiryolu projesinin ihale aşamasında Delice-Çorum, Çorum -Merzifon ve Merzifon Samsun olarak 3 safhada nihayete ereceğini kaydetti.


Delice-Çorum arası 95 km.lik ve Çorum-Merzifon 96 km.lik bölümlerinin  2016 yılında yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığını hatırlatan Ceritoğlu, 1/5000 ölçekli koridor belirleme çalışmalarının onaylandığını ve projenin 2018 yılının Mart ayında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.


'ÇORUM PROJENİN TAM ORTASI’


Çorum’un bu projenin tam göbeğinde yer aldığını  açıklayan Ceritoğlu, Merzifon- Samsun arası 95 km.lik bölümün ise Mart 2017 tarihinde yükleniciye yer tesliminin yapıldığını ve 1/25000 ölçekli alternatif belirleme çalışmalarına başlandığını bu projenin de Eylül 2018 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.


DEMİRYOLU EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK


Bazı kişiler tarafından kasıtlı olarak hızlı tren projesi konusunda çeşitli olumsuz söylentiler çıkarıldığını kaydeden Ceritoğlu, hızlı trenin eninde sonunda Çorum’a geleceğini ifade etti.


Çorum’un sosyol-ekonomik açıdan yeni bir kalkınma sahasına daha sahip olacağının altını çizen Ceritoğlu, “Genel Müdürülük ve Bakanlık nezdinde yaptığımız olumlu görüşmeler sonucunda Çorum’un hızla demiryolu ağına bağlanacağına dair müjdeyi hemşerilerimle paylaşmış oluyorum. AK Parti İktidarımızın ve hükümetimizin destekleriyle gerçekleştirilen demiryolu projemizin ilimize ve bölgemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.





Son Güncelleme: 18.09.2017 12:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.