Horuz; “Terörü Küresel Güçler Besliyor”

AK Parti 26. Dönem Çorum Milletvekili Adayı Bekir Horuz’un umre dönüşü ziyaretçileri vardı.

21 Şubat 2016 Pazar 14:26
Horuz; “Terörü Küresel Güçler Besliyor”

AK Parti 26. Dönem Çorum Milletvekili Adayı Bekir Horuz’u umre dönüşü, AK Parti Kurucusu ve 22. Dönem Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, 22. Dönem Siirt Milletvekili Öner Ergenç, 22. Dönem AK Parti Ardahan Milletvekili Kenan Altun, İşadamları Birol Kavuştu, Teoman Onan, Çorum Kargı Gökçedoğan Köyü Muhtarı ve köy heyeti ziyaret etti.


Ziyaretler sırasında son zamanlarda yaşanan terör olaylarına dair açıklama yapan AK Parti 26. Dönem Milletvekili Adayı ve işadamı Bekir Horuz, Ortadoğu’da terör örgütlerinin küresel güçler tarafından beslendiğini, kollandığını ve güçlü ülkelerin, özellikle de Türkiye’nin istikrarını bozmaya yönelik olarak kullanıldığını belirterek, “Terör savaşında tam olarak ne cephe belli ne de ittifaklar. Her şey birbirine karışmış durumda. Terörle savaş ve mücadele çok zor bir süreci de beraberinde getiriyor. Bir orduyla savaşmanın ahlaki değerleri vardır, kuralları vardır. Fakat terör örgütlerinin hiçbir zaman değerleri ne de ahlaki kuralları olur. Terörle mücadele çok daha zordur” dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın terör örgütlerine destek veren küresel güçlere cesaretle ve kararlılıkla rest çektiğini ifade eden Bekir Horuz, “Dünyanın iki büyük siyasi rakibi Rusya ve ABD, PYD üzerinde bir araya geliyor. PYD’ye verilen desteğe hem Cumhurbaşkanımız, hem de Başbakanımız net bir şekilde tepki ortaya koydu. IŞİD'e karşı savaşmak üzere neredeyse bütün dünya aynı çatı altında toplanıyor. Bu savaşın özneleri ve nesneleri belirsiz. Çoklu, asimetrik ve karmaşık bir çatışma içinden geçiyoruz” şeklinde konuştu.
Terörün toplumları vurduğunu, Ortadoğu’da göçlere, gözyaşlarına sebep olduğunu anlatan Bekir Horuz, “Terör, toplumu vuruyor. Bir ejderha gibi toplumsal alanları yakıp yıkarak hareket ediyor. Sanki Deccal bu defa terör kisvesine bürünmüş. Şehirler ve sokaklar harabeye dönüyor. Silahlar ve bombalar kentleri ve sokakları paramparça ediyor. Sadece binaları, evleri, meydanları yıkmıyorlar. Daha önemlisi burada yaşayan aileleri, insanları ve kültürleri yok ediyorlar. Burada bize düşen görev küresel güçlerin oyunlarına uymamak. Birliğimizi, dirliğimizi bozmamak. Şehitlerimizin geride bıraktığı emanetlere sahip çıkmak” diyerek açıklamasını tamamladı.

 

 

Son Güncelleme: 21.02.2016 14:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.