'İhanet cezasız kalmamalı'

MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, HDP’ye yapılan operasyonla ilgili açıklama yaptı.

06 Kasım 2016 Pazar 02:19
'İhanet cezasız kalmamalı'

MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, HDP’ye yapılan operasyonla ilgili açıklama yaptı.

HDP’ye yapılan operasyonun doğru bir karar olduğunu belirten Aras, ‘Bundan hiç kimse rahatsız olmamalı, olan varsa da öncelikle kendi niyet ve fıtratını sorgulamalıdır’ dedi.

Aras, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“TBMM'nin 20 Mayıs 2016 tarihli oturumunda, Anayasa'ya geçici bir madde eklenmiş, haklarında dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin dosyaları bulunan milletvekillerinin mahkemeye ifade vermelerinin önü açılmıştır.

Bir defaya mahsus kaldırılan yasama dokunulmazlığı aralarında 53 HDP'linin de bulunduğu 142 milletvekilini doğrudan ilgilendirmiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi söz konusu Anayasa değişikliğini başından itibaren desteklemiş ve Meclis Genel Kurulu'nda olumlu oy kullanmıştır.

HDP'li milletvekillerinin haklarında iddia edilen suçlamalardan dolayı mahkemeye çağrılmaları aylardır milletimizin gözü önünde cereyan etmektedir.

Buna rağmen HDP'liler sanki ayrıcalıklı bir zümre gibi hareket ederek Türk adaletine meydan okumuşlar, çağrılara itibar etmemişler, mahkemeye gitmemişlerdir. Buna hak ve yetkilerinin olmadığı çok açıktır.
Bu durum karşısında bazı HDP'li milletvekilleri önceki gece gözaltına alınmış, bunlardan dokuzu da tutuklanmıştır.

YARGI ÖNÜNE ÇIKARILMALARI DOĞRU, MEŞRU VE YERİNDE BİR KARAR

Türkiye'ye düşmanca saldıran, her gün şehadetlere neden olan bölücü terör örgütü PKK'ya güzellemeler yapıp sürekli destekleyen HDP'lilerin yargı önüne çıkarılmaları doğru, yerinde ve meşru bir karardır.
Bundan hiç kimse rahatsız olmamalı, olan varsa da öncelikle kendi niyet ve fıtratını sorgulamalıdır.
Anayasada yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbiri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve Cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamayacaktır.
Vahşi terör karşısında bulanık bir duruş sergileyen sahte demokrasi havarilerinin HDP'lilere yönelik operasyonlara karşı çıkmaları da tamamıyla hezeyandır.

Maktülle katil, kahramanla cani, şehitle şiddet yanlıları arasında tercih yapamayarak terörün ardına takılan, Türkiye düşmanlarını sevindirip umutlandıran siyaset bezirgânlarını milletimiz ibret ve öfkeyle izlemektedir.

Herkes Türk adaletinin vereceği kararı sabırla beklemelidir. Terörizme aklını, vicdanını ve iradesini kiralayanların mevkii ve statüsü ne olursa olsun dokunulmaz olamazlar. Bu düşünceyi taşıyanların ulaşılmaz ve sorgulanmaz olmadıkları iyi bilinmelidir.

Terörle aynı hedefi benimsemiş bölücüler yaptıklarının hesabını hukuk karşısında vermedikçe milli vicdan müsterih olamayacaktır. Şehitlerimiz yattıkları yerde huzur bulamayacaklardır.Milliyetçi Hareket Partisi,

HDP'li milletvekilleri için uygulanan hukuki tasarruf ve yaptırım sürecini dikkatli, titiz ve teferruatlı şekilde takip etmektedir.

Ümidimiz ihanetin cezasız kalmamasıdır. Temennimiz işlenmiş suçlara söz, davranış ve eylemleriyle ortak olanların hak ettiklerini bedeli ne olursa olsun bulmalarıdır.”



Son Güncelleme: 06.11.2016 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.