İl başkanları görüşüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin kurmaylarıyla dün gece yarısı seçim hazırlığı toplantısı yaparken, il başkanlarının durumu görüşüldü.

08 Kasım 2018 Perşembe 10:00
İl başkanları görüşüldü

AK Parti’de seçim hazırlıklarına hız verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin kurmaylarıyla gece yarısı seçim hazırlığı toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Özhaseki, Erkan Kandemir ve Mahir Ünal katıldı. Toplantıda adaylar için yapılan seçim analizleri Erdoğan'a sunuldu.

Aday adaylığı için başvuruların alınmaya başlandığı AK Parti’de seçim hazırlıklarına hız verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin kurmaylarıyla seçim hazırlığı toplantısı gerçekleştirdi. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre toplantıya Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Özhaseki, Erkan Kandemir ve Mahir Ünal katıldı. Önceki gece akşam gerçekleşen toplantı 5 saatten uzun sürdü.

ANALİZLER SUNULACAK

Toplantıda, Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından yapılan saha analizleri Erdoğan’a sunuldu. Yerel yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan sunumda, AK Parti’nin elinde olan belediyelerdeki memnuniyet oranı, vatandaşların kimi belediye başkan adayı olarak görmek istediği, milletin beklenti ve istekleri, AK Partili olmayan belediyelerde hangi isimlerle seçime girilirse kazanılabileceği üzerine yapılan saha araştırmaları ele alındı. AK Parti yerel yönetimler başkan yardımcılarının oluşturduğu 12 kişilik komisyonun 2 aydır sahada nabız tutuyordu.

İSTİFA EDECEK BAŞKANLAR

Aday adaylığı için teşkilat başkanlığı görevinden istifa edeceklerin durumları da toplantıda gündeme geldi. Aday adayı olmak için istifa edecek olan teşkilat başkanları bu nedenle aday adaylığı başvurusu öncesinde genel merkez yöneticilerinin onayını alacak. Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantıda istifalarına onay verilecek olan teşkilat başkanlarıyla ilgili değerlendirme de yapıldı.

Bu değerlendirme kapsamında 20 il başkanı ve 200 ilçe başkanının seçimlerde aday adayı olmak için istifa etmesi bekleniyor. İstifa eden teşkilat başkanları yerine daha önce olduğu gibi vekaleten değil asaleten atama yapılacak. Bu yöntemle seçim çalışmaları sırasında sıkıntı yaşanmasının da önüne geçilmiş olacak.

SORMADAN İSTİFA ETMEYİN DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan “İl ve ilçe başkanlarımız görevlerine gelirken böyle bir taahhütte bulunmadık. Siz de ‘Biz il, ilçe başkanı olmak için göreve geliyoruz' dediniz ve yapacağınız projeleri sundunuz. İhtiyaç hasıl olursa istifa edersiniz, belediye başkanı adayı olursunuz. Ama bu noktada bana sormadan istifa etmeyin” çağrısı yapmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165