İlk temas tartışmayla başladı

30 Mart seçimlerinin ardından ilk toplantısını gerçekleştiren Belediye Meclisi, tartışmaya sahne oldu.

12 Nisan 2014 Cumartesi 18:42
 İlk temas tartışmayla başladı


30 Mart seçimlerinin ardından ilk toplantısını gerçekleştiren Belediye Meclisi, tartışmaya sahne oldu.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ayhan Şamlı ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü  arasında yaşanan usül tartışmasından Başkan külcü galip çıktı.

Gündemin kendilerine ulaşmadığı gerekçesi ile zorunlu olmayan maddelerin gündemden çıkarılması talebini sert bir dille ifade eden Şamlı’ya, “Sırası gelince söz vereceğim.” demesine rağmen, Şamlı’nın “dayatma” sözü Külcü’yü sinirlendirdi.

Tartışmanın uzaması üzerine, kendisinin henüz acemi olduğunu ve öğrenmek istediğini vurgulayan Şamlı, “anlatacağız ve öğreneceksiniz” diyen Külcü, üslup ve usul uyarısında bulunarak, “Şarjörü doldurup gelmişsiniz. Bu üslup, heyecan ve stresle 60 toplantı tamamlanmaz. Kahvede sohbet etmiyoruz, burası meclis ve ben de bu meclisin Başkanıyım. Kimseyi tahrik etmeyin.” sözleriyle Şamlı’ya cevap verdi.

Sırası geldiğinde gündeme ilişkin herkesin söz alma hakkı bulunduğunu hatırlatan Külcü, “İşte sizin konuşma isteme vaktiniz tam da burasıdır. Konuşmak isterseniz buyrun konuşun.” diyerek Ayhan Şamlı’ya söz verdi.

Usul ve üslubun işin anasını oluşturduğuna vurgu yapan Külcü, Şamlı’nın konuşmasını kayıtlardan tekrar izleyip gözden geçirmesini, sakin kafayla karar vermenin daha doğru olacağını belirterek, şunları ifade etti; “Bilmiyor olabilirsiniz, bunun ayıp bir tarafı yok. Konuşmanızı sakin bir kafayla tekrar gözden geçirdiğiniz vakit, mimiklerinizin ve üslubunuzun uygun olmadığını gereceksiniz. Sizin iddia ettiğiniz dayatma sözünün, asıl dayatma olduğunu görürsünüz. Üslup ve usul bir işin anasıdır.”

Şamlı’nın AK Parti üyelerinin de konu hakkında bilgisi olmadan el kaldıracaklarını iddia etmesi üzerine de söz söyleyen Külcü, “Bilmeden el kaldırmak sözünü size iade ediyorum. Herkes görüşünü söyleyebilir ancak kimseyi itham edemez. Sözlerimizde özenli olalım. Kimsenin kimseyi itham etmek hakkı da değildir, haddi de değildir.” dedi.

Toplantı başlangıcında tatlı ikram edilmesine rağmen sert başlayan toplantıda, görüşmeler normal seyrine döndü.






Son Güncelleme: 12.04.2014 22:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.