‘İnsanlığın sultanı, gönüllerin hâkimi’

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yayımladığı mesajında tüm İslâm aleminin haftasını kutlayan...

17 Nisan 2014 Perşembe 18:39
 ‘İnsanlığın sultanı, gönüllerin hâkimi’


Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yayımladığı mesajında tüm İslâm aleminin haftasını kutlayan MHP İl Başkanı İsmail Lek, Kutlu Doğum Haftası kapsamında belirlenen ‘Hz. Peygamber ve İnsan Onuru’ temasının her açıdan çok geniş bir manayı içine aldığını söyledi.

“İnsan onurunun önem ve ağırlığı, bununla birlikte korunması ve teminat altına alınması tüm ilahi buyruklarda görülen manevi bir yükümlülük, kutsal bir ödevdir” diyen Lek, mesajında şu ifadelere yer verdi; “İnsanlığın her döneminde Allah-u Teala’nın varlığını, birliğini, emir ve yasaklarını, iman ve inanç kaidelerini, bizzat yaşayarak tebliğ eden Peygamberler insanca yaşamanın, insan onurunun ve insani asaletin temsilcileri olmuşlardır. Ve elbette ümmeti olmaktan onur duyduğumuz iki cihan serveri Efendimiz Hz. Muhammed Aleyhisselam insanlık âlemini onurlandırmış, insanlığın umudu olmuştur. Şüphesiz diğer canlılardan insanı ayıran en temel vasıf onur veya şerefle müşerref kılınmasıdır.

Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de "Biz insanı en güzel şekilde yarattık" buyururken bunu vurgulamıştır. Şurası tartışmasız bir gerçektir ki, insanoğlu yaratılmışların en şereflisi, en ayrıcalıklısıdır. Bu itibarla insanın izzetinefsi paha biçilemez, yeri doldurulamaz bir özellik arz etmektedir. İnsan onuru mukaddes, insan onuru muazzez ve insan onuru her şeyden muteberdir.

Cenab-ı Allah insanı böylesi ulvi bir makamla taltif etmiş ve rahmetiyle onurlandırmış, nuruyla bereketlendirmiş, ihsanıyla ödüllendirmiştir. Efendimiz Resulullah; onurun zirvesi olarak insanlığın sultanı, gönüllerin hâkimi, hidayetin sözcüsü, vicdanların seslendiricisi ve son Hak Peygamber olarak hepimizin iftiharı ve manevi rehberidir.”






Son Güncelleme: 17.04.2014 18:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165