İskilip yoluna 168 milyon

Çorum-İskilip Karayolu yapımı için 168 milyon lira harcama yapılacak

06 Aralık 2017 Çarşamba 16:00
İskilip yoluna 168 milyon

Çorum-İskilip Karayolu’nun yapımı için 168 milyon lira harcama yapılacağı bildirildi.

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Selim İstanbulluoğlu AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Milletvekili Uslu, yapım işi sözleşmeye bağlanan 51 km’lik Çorum- İskilip Karayolu için kamulaştırma bedelleri hariç 168 Milyon TL yatırım yapılacağını duyurdu.

SUNGURLU DİĞİ GÖLETİ İHALE EDİLİYOR

Öte yandan Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Sungurlu Diği Göleti yapım iş ihalesinin 4 Ocak 2018'de  yapılacağını bildirdi.

Tarımsal sulama alanında yeni yatırımlar yapmaya devam ettiklerini BELİRTEN Uslu, “yaptığımız Baraj ve Göletler önümüzdeki yıllarda Çorum’da tarımsal kalkınmaya öncülük edecektir. Cumhuriyet tarihimizde yapılmayan zirai sulama çalışmaları memleketimizin her bölgesinde hızla devam ediyor. Koçhisar’dan Tımarlı’ya, Obruk Dutludere’den Sungurlu Barajına, Tanrıvermiş Barajından Düvenci Ovası Projesine, Boğazkale Evci Barajından Ortaköy Karahacip Barajına daha sayamadığımız birçok sulama projesini yapıyoruz. Bu projelerle Çorum’un her ilçesinde her bölgesinde zirai sulama çalışması yapılmaktadır. Devam eden projelere ilave olarak Sungurlu İlçemizde Diği Göletimizin yapım ihalesini 4 Ocak Perşembe günü gerçekleştiriyoruz. İş kapsamında; temelden yüksekliği 43,5 metre, talvegden yüksekliği 29 metre kil çekirdekli homojen dolgu tipinde gölet inşaatı yaptırılacaktır.

Sungurlu İlçe Merkezi Dereleri Islah çalışmalarımız kapsamında yapılacak Diği Göleti zirai sulamanın yanında sel kapanı olarak da ilçe merkezinin taşkından korunmasına da katkı sağlayacaktır. Memleketimize hayırlı olsun” dedi.

Son Güncelleme: 06.12.2017 18:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.