İskilip’in AK Parti ile sorunu yok

AK Parti İskilip İlçe Başkanı Ali Koçkaya ve Belediye Başkanı Recep Çatma, AK Parti Genel Merkezinde...

12 Aralık 2014 Cuma 12:52
 İskilip’in AK Parti ile sorunu yok


AK Parti İskilip İlçe Başkanı Ali Koçkaya ve Belediye Başkanı Recep Çatma, AK Parti Genel Merkezinde Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cahit Bağcı’yı ziyaret ederek, yeni görevleri nedeniyle hayırlı olsun dileklerini iletti.


‘İskilip’i unuttuğumuz iddia edilemez’


Bağcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Siyaset birlikte yapılan bir faaliyettir. Ne siz ne de ben bağımsız siyasetçiler değiliz. Siyasette el birliği içinde omuz omuza çalışmanın tadı ve hoşnutluğunu yaşayarak millete hizmet etmek varken birbirimizi eleştiren noktada olmamalıyız. İskilip'in AK Parti'ye ve Genel Başkanımıza olan desteği ve teveccühü tarifsiz düzeyde yüksektir. Dört ilçemiz Recep Tayyip Erdoğan’a en büyük desteği vermek için adeta yarışmış ve % 80'i aşan bir oy vermiştir. Hiç kimse bu gönül bağını, bu teveccühü, bu desteği azaltacak davranışta bulunmasın. Attığımız adıma söylediğimiz söze dikkat etmeliyiz. Ben inanıyorum ki yeni yönetimimizin yakalayacağı moral ve motivasyonla; 2015 seçimlerinde İskilip, AK Parti'ye yine en büyük desteği verecektir. Biz Çorum'u temsil eden Milletvekilleri olarak hem halkımızdan hem de sizlerden gelen talep, öneri ve projeleri hayata geçirmek için bazen münferiden, çoğunlukla hep birlikte gayret ve çaba sarf ediyoruz. Her vesileyle ifade ettik ve ediyoruz. İskilip AK Parti iktidarlarında hak ettiği yatırımı almıştır. Biten projelerimiz var; Adliye, Halk Eğitim Merkezi, İmam Hatip Lisesi Yurdu, Şehir Girişi Yolu, Tosya Yolu Şehir Geçişi, Etnografya Müzesi, Arasta Restorasyonları, Sergi Salonu, Altyapı Çalışmaları, Anadolu Lisesi gibi.  Devam eden proje ve yatırımlarımız var: Hastane, Tosya Yolu, Restorasyon 2. Etap gibi. Planlanan ve ihale aşamasında olan ve ihale edilen işlerimiz de var; doğalgaz, Kale restorasyonu, Teknik Lise, Çankırı Yolu ve Kargın Göleti gibi. Hiç kimse İskilip'i unuttuğumuzu iddia edemez. İddia etse bile kendinden başka inandıracağı kimse de bulamaz" dedi.


Konuyla ilgili İlçe Başkanı Koçkaya, “İskilip'in AK Parti ile hiçbir problemi yok. Birkaç kişi inkâr siyaseti yapmaya çalışıyor, onları da dinleyen ve itibar eden yok" dedi.


Ziyarette daha sonra Belediye Başkanı Çatma, çalışmalar hakkında Bağcı'ya bilgi verdi. Bağcı, “Bugün İl Genel Meclisi Üyelerimiz Üzeyir Esenkaya ve Yusuf Kaya ziyaretime geldiler. Çalışmalar hakkında bilgi vererek; “Köylerin taleplerini İl Genel Meclisimizde savunuyoruz ve takip ediyoruz. Özellikle sulama altyapısı taleplerinin İl Genel Meclisi tarafından yapılamayacak düzeyde olması nedeniyle DSİ tarafından yapılmasını talep ediyoruz" dediler. Ben de kendilerine ifade ettim. Önümüzdeki dönemde İskilip ilçemizde 3-4 göletin hayata geçmesi için çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl beraberce sahada inceleme yapmış ve gölet talep edilen yerleri incelemiştik. Taleplerimiz doğrultusunda DSİ ilgili çalışmaları yaptı. Son durum şu şekilde; Beyoğlan Göleti için su ölçümü, etüt ve planlama çalışmaları tamamlanış olup, 2015 yılında proje ihalesine çıkılacaktır. Kutluözü ve Yenice Köyleri için yapılacak Gölette su ölçümü tamamlandı. Sonuçlar sevindirici. 2015 yılında planlama ve proje ihalesinin birlikte yapılmasına çalışıyoruz. Yukarı Örenseki ve Karmış-Kuşcağız Göletleri için arazide etüt çalışmaları devam ediyor. Buralarda da su ölçümlerine başlanmasını sağlayacağız" diyerek İskilip'in köylerine yapımı planlanan 4 göleti hakkında ayrı ayrı detaylı bilgi verdi.


Bağcı ayrıca Tımarlı 2 (Kızılırmak) Sulama Projesinde birkaç teknik değerlendirme ve hesaplama yapıldığını, 2015 yılının ilk aylarında ihalesinin yapılarak seçimlerden önce temelinin atılacağını belirterek, ihale noktasında olan proje için müjde verdi. 




Son Güncelleme: 12.12.2014 13:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.