İşte adayları belirleyecek özel ekip

AK Parti, 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde göstereceği belediye başkan adaylarının belirlemek için...

23 Ekim 2013 Çarşamba 13:13
 İşte adayları belirleyecek özel ekip


AK Parti, 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde göstereceği belediye başkan adaylarının belirlemek için harekete geçti. Partinin Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) görevli 16 genel başkan yardımcısı ve grup başkanvekili liderliğinde oluşturulan ekipler, öncelikli olarak bu hafta sonu büyükşehirlere giderek temayül yoklamasını başlatacak. 5'er kişiden oluşan 16 ayrı ekip toplamda 80 kişilik çalışma grubunu oluşturuyor.


5'ER KİŞİDEN OLUŞACAK

Başbakan Erdoğan başkanlığındaki son MYK toplantısında, belediye başkan adaylarının belirlenmesi için 81 ilde temayül yoklamasını yapacak çalışma grupları belirlendi. 81 il öncelikli olarak 16 farklı bölgeye ayrıldı. MYK üyesi genel başkan yardımcıları ve grup başkanvekillerinin 'başkan' olarak görev yapacağı gruplarda ayrıca 4 üyenin de bulunması kararlaştırıldı. Her grupta MYK üyesi 1 başkanın yanında kadın ve gençlik kollarından 2 isim, 1 adet milletvekili ve 1 de MKYK üyesi bulunacak. Öncelikli olarak 16 farklı grup bu pazar günü 16 büyükşehire giderek temayül yoklamasını yapacak. İllerdeki temayül yoklamalarında aday adaylarına oyları, il-ilçe başkanları ve yönetim, partinin belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kadın ve gençlik kolları icra kurulu üyeleri verecek.


'ÖZEL EKİP'LE İSTİŞARE

16 MYK üyesi başkanın koordinesinde gerçekleşecek temayül yoklamalarının sonuçları kesinlikle açıklanmayacak. Sonuçlar doğrudan Ankara'ya, yani AK Parti Genel Merkezi'ne ulaştırılacak. AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Başbakan Erdoğan, burada kendisinin özel görevlendirdiği 9 kişilik ekiple birlikte sonuçları değerlendirecek. Aday adaylarının il ve ilçelerinde aldığı oylar ilk defa burada masaya yatırılacak. Edinilen bilgilere göre, Başbakan'ın 9 kişilik özel ekibinde Mustafa Şentop, Mehmet Ali Şahin, Ekrem Erdem,Menderes Türel, Haluk İpek, Nurettin Canikli, Mustafa Ataş, Güldal Akşit ve Zafer Çubukçu bulunuyor. Belediye başkan adaylarıyla ilgili nihai kararı Erdoğan, bu 9 kişilik ekibiyle birlikte verecek. Erdoğan ihtiyaç duyarsa bu 9 kişilik kadroyu daha da genişletecek.

(
Yeni Şafak)




Son Güncelleme: 23.10.2013 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.