İşte CHP’nin TSO’dan talebi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Üyeleri, TSO’yu ziyaret ederek, gündemde olan...

19 Aralık 2014 Cuma 14:11
 İşte CHP’nin TSO’dan talebi


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Üyeleri, TSO’yu ziyaret ederek, gündemde olan bazı konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.


CHP Belediye Meclis Grup Başkanvekili Ayhan Şamlı, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleriyle yeni terminal binasının işletmesinin Çorum Belediyesi tarafından yapılmasının kararlaştırılmasının, Çorum adına önemli bir karar olduğunu söyledi. Şamlı, “Hepimiz kendi işlerimizden feragat ederek Çorum için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda, ilimiz esnafının lehine bir karar çıkması konusundaki hassasiyetinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


Grup Başkanvekili Ayhan Şamlı ayrıca, CHP Grubu olarak ana arterler için talep ettikleri ücretli otopark uygulamasının hayata geçirildiğini, ancak büyük bir çoğunluğu konut olan Bahabey Caddesi’nin de kapsam içerisine alındığını belirterek “Burada çok ciddi bir rahatsızlık yaşanmaktadır. İnsanlar araçlarını kendi evlerinin önüne park etmek için ücret ödemek zorunda kalmaktadır. CHP Grubu olarak Bahabey Caddesi’nin ücretli park kapsamından çıkartılması için mücadele etmekteyiz. Bu konuda TSO’nun da desteğini istiyoruz” dedi.


Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek “İlimizin lehine olan her adımı Oda olarak desteklemekte, öncülük etmekteyiz. Yeni terminaldeki işleyiş konusunda üyelerimizden gelen talepleri Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü’ye ilettik ve bu talepler haklı görülerek işletmeciliğin kişi ya da kuruma verilmeksizin belediye tarafından yürütülmesi kararlaştırıldı. Bu sayede hem Çorumlu esnafımızın istediği oldu, hem de belediyemiz için alacaklarını tahsil etme imkânı doğdu. Artık esnafımız yeni terminale daha çok sahip çıkmalı, üzerine düşeni yapmalıdır” dedi. Başaranhıncal, Çorum’un söz konusu olduğu durumlarda siyasi farklılık düşünmeksizin sergilenen birlikteliğin memnuniyet verici olduğunu vurguladı.


CHP Grubu’nun Bahabey Caddesi’nin ücretli park kapsamından çıkartılması hususundaki talebin de değerlendirilmesi gereken bir konu olduğunu belirten Başaranhıncal “Bahabey Caddesi’nin, yoğun olarak ikamet mi yoksa ticaret amaçlı mı kullanıldığının iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu konuda belediye ile görüşeceğiz’ diye konuştu.


Başaranhıncal, ziyaretlerinden dolayı CHP Belediye Meclis Grubu üyelerine teşekkür etti.



Son Güncelleme: 19.12.2014 14:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.