İşte MHP Kadın Kolları yönetimi

MHP Kadın Kolları toplantı yaptı.

19 Eylül 2014 Cuma 13:03
İşte MHP Kadın Kolları yönetimi

Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları yönetimi, İkinci Bahar’da düzenlenen kahvaltılı toplantıda tanıtıldı.

MHP Kadın Kolları Başkanı Adalet Avcu,  amaçlarının, Türk Milleti'nin tarihin her döneminde kadına verdiği önem ve ona atfettiği statüye uygun olarak başta eğitim seviyelerinin yükseltilmesi olmak üzere her bakımdan gelişmesine ve güçlenmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Avcu, yaptığı konuşmada şöyle dedi; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatan ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ile demokratik ve laik yapısını, her türlü yıkıcı ve bölücü akıma karşı korumaya ve güçlendirmeye çalışmak, partinin tüzük ve programında yer alan amaç ve ilkeler ile görüş ve politikaların Türk kadını tarafından öğrenilmesi ve benimsenmesine yönelik faaliyetlerde bulunmak, başta kadınlara yönelik olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve insan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde ifadesini bulan temel hak ve hürriyetlerin korunması ve geliştirilmesi için gereken çalışmalarda bulunmak, Türk kadınının siyasete daha aktif katılımını ve ülke nüfusundaki oranına uygun olarak parlamentoda temsilini sağlamak, ruh ve beden sağlığı yerinde nesiller yetiştirilmesinin ancak sağlıklı bir aile yapısı içerisinde mümkün olduğu gerçeğinden hareketle, yüzyıllardır övünç kaynağımız olan Türk aile yapısının bozulup yozlaşmasını önleyecek çalışmalar yapmak.

Sosyal güvenlik kapsamında olmayan ve muhtaç durumda bulunan kadınlarımıza ayni yardım imkânları sağlamak temin etmek, Türk kadınının; Türk milletine mensubiyetten gurur duyan ve ona derin bir sevgi ve saygı ile bağlı bulunan, demokrasiyi bütün kurum ve kuralları ile yerleştirmeyi hedef edinen, hukukun ve millet iradesinin üstünlüğüne inanan,   din ve vicdan hürriyetinin kutsallığına inanan, gelenek ve göreneklerine bağlı  ve bu değerleri geliştirmeyi görev bilen bir anlayışa sahip olarak, toplumda hak ettiği statüye uygun bir konuma yükselmesine katkı sağlamak amacıyla çalışmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları; bu amaçlara ulaşmak için parti tüzük ve programında yer alan ilkeler ile Milliyetçi-Ülkücü tanımında ifadesini bulan, tutum ve davranışlarda bulunmak hedefine yürümek azim ve kararındadır.

Parti'nin amaç ve ilkelerinin kadınlara anlatılması ve benimsetilmesine yönelik çalışmalar yapmak, başta kadınlara ilişkin hususlarda olmak üzere, ülke gündemini oluşturan temel konulara ilişkin olarak, konferans, açık oturum, seminer gibi toplantılar düzenleyeceğiz.

Kadınların ülke ve dünya meseleleri ile daha yakından ilgilenmelerini sağlamak ve ekonomik, sosyal ve siyasi alanlarda yapılacak çalışmalar ve düzenlenecek etkinliklerle partimizin gelişmesine katkıda bulunacağız.

Partili kadınlar ile diğer partililer arasında yardımlaşma, dayanışma ve işbirliğini tesis etmek; karşılıklı sevgi ve saygıyı kuvvetlendirmek amacıyla geziler, eğlence geceleri ve şölenler tertip edilecek.

Partimizin temel teşkilat birimleri tarafından düzenlenen etkinliklere yardımcı olacağız. Üyelerin boş zamanlarını yararlı aktivitelerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla , resim, şiir ve benzeri etkinliklerine yönelik yarışmalar düzenlenecek.

Muhtelif konularda araştırmalar yapmak, broşür, bülten, dergi ve kitaplar yayınlamak, seçimlerde Parti adaylarının kazanması için temel teşkilat birimi ile uyum ve işbirliği içerisinde çalışacağız.”



Son Güncelleme: 19.09.2014 14:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.