İşte tarıma destekler

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesinden...

30 Nisan 2015 Perşembe 18:02
 İşte tarıma destekler


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesinden Çorum’un da yararlandığını bildirdi.


Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi hakkında tebliğ (2015/16) bugün (30.04.2015) Resmi Gazete’de yayınlandı.


Konuya ilişkin bilgi veren  Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi için Tebliğ yayınlanmıştır. Çorum ilimizin de bulunduğu 42 ilde; kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayinin entegrasyonunun sağlanması için küçük ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarım pazarlama alt yapısının geliştirilmesi ve kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması gibi çalışmalar planlanmaktadır. Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri, Ziraat Odaları ve Tarımsal Kooperatiflerin tebliği dikkatlice değerlendirerek çiftçilerimize yön vermeleri önemlidir. Hükümetimizin verdiği destek ve fırsatları iyi değerlendirmeliyiz” dedi.


Çorum’da ekonomik yatırımlar destekleme programı kapsamına giren maddeler şöyle:


“a) Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı,


b) Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi,


c) Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması,


ç) Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı,


d) Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere; alternatif enerji kaynaklarından jeotermal ve biyogazdan ısı veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımı,


e) Tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar,


f) Hayvansal orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, hibe desteği kapsamında değerlendirilecek.


2015/16 Sayılı tebliğ gereğince hibe programından yararlanmak isteyen yatırımcıların tebliğde belirtilen usul ve esaslara göre hazırlanan yatırım başvurularını; elektronik ortamda www.tarim.gov.tr internet adresinden ilgili alanlara veri girişlerini eksiksiz olarak 30/05/2015 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir.”



Son Güncelleme: 30.04.2015 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.