İstifa söylentisi üzerinden varsayımlar

Mustafa Demirer Başkan Külcü'nün istifa söylentilerine verdiği cevabı yorumladı

25 Ekim 2017 Çarşamba 00:18
İstifa söylentisi üzerinden varsayımlar

MUSTAFA DEMİRER

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün istifası istenen 
AK Partili belediye başkanları arasında bulunduğu yönündeki kulisler bu hafta yerel gündemin ilk sırasına oturdu.

İstifa söylentilerine cevap vermesi beklenmeyen Başkan Külcü, hafta sonundan sonra pazartesi günü Mecitözü’nde asfalt çalışmalarını inceledi. Çorum’a dönüşünde ise yol boyu bir tesiste bazı gazetecilerle konaklayıp çeşitli konulara ilişkin sorulara kendi penceresinden cevap verdi.


Esasında Külcü’nün gündeminde olmadığını söylediği istifa söylentisi Çorum’da bir anda en fazla dikkat çeken siyaset kulisi oluverdi.


Hafta başında Ankara’da önceden randevulu görüşmelerimiz olduğundan, pazartesi sabahı bildirilen programa katılamadık.


Organizasyon önceden belirlenmiş olmalı ki, Sayın Külcü şahsıyla ilgili istifa iddialarını ve diğer gündemi merkezde değerlendirmek yerine böyle bir yöntemi tercih etmiş.  


Gazetecilerin sorusu üzerine Külcü’nün verdiği cevabı habercim19 da dahil tüm haber siteleri, yazılı basın detayıyla aktardı. O sözleri buradan tekrar hatırlatmaya gerek yok. Sadece Başkan Külcü’nün bildiğini sandığım siyasal iletişim açısından bazı varsayımları buradan paylaşmak istiyorum. Dediğim gibi bunlar varsayım, ama olmayacak şeyler de değil.


Meselâ; Türkiye gündemini bir süredir meşgul eden bazı illerin belediye başkanlarının istifa haberleri sıradan bir dedikodudan mı ibaret?


* İstifa listesinde malum illerin dışında sadece üç yeni kentin (Gaziantep, Ordu ve Çorum) isminin yer alması, bunlar arasında Çorum’un da bulunmasına tamamen tesadüf diyebilir miyiz?


* Çorum’un isminin ilk defa yaygın basında istifacı iller arasında geçmesi dikkate değer değil mi?


* Listenin hükûmete yakın bir yaygın gazetede yazılıp çizilmesi üzerinde durulması gereken bir ayrıntı olarak değerlendirilebilir mi?


* Çorum’un istifa edecek iller arasında yer aldığını iddia eden Sabah gazetesi yazarının, yoğun telefonlar aldığını söyleyerek genel merkezin söz konusu illerle ilgili bilgisini doğrulamadığını ifade etmesi ne kadar önemliyse, söz konusu gelişmeyi ‘kulis bilgisi’ diye nitelendirmesi diğer dikkat çeken bir detay değil mi?


* Bunların hepsi bir tarafa, siyasal iletişim açısından yönetici erkin, önce bir konuyu çeşitli aracılarla (bu da genellikle kendine yakın bir yayın organı olur) kamuoyu  gündemine getirip, tepkileri ölçtüğü, nabız yokladığı bilinen bir gerçek. Belki de kimbilir Çorum’un adı da bu yöntemle ileri sürülmüş olamaz mı?

* Ya da yukardaki varsayımların hepsini unutun. Tek bir varsayım var, o da, Sabah gazetesi yazarı masasının başına oturdu ve "Herkes Ankara, Balıkesir, Bursa Belediye Başkanlarının istifa edip etmeyeceği ile meşgulken, istifası istenecek ve sürpriz olmayacak illeri yazayım, bunlardan biri de Çorum olsun" dedi. 

Tabi bu da bir varsayım. Her zaman olduğu gibi, bu konuda da bekleyip göreceğiz.

Başkan Külcü’nün diğer konulardaki açıklamalarına ise yarın değinelim. 








Son Güncelleme: 25.10.2017 09:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2017-10-25 10:32:55

Buda varsayın ateş olmayan yerden duman tütmez. Var ki bir şeyler yazdı ha bugün ha haftaya ne olacaksa çabuk olsun yoksa yerel seçimler de Ak Parti Külcü ile Çorumu alamaz. Külcü ile seçime kadar derse o daha da kötü mumafetin eli çok güçlendi.

Avatar
uzman 2017-10-25 08:34:23

Gidiciiiiiiiiii

Avatar
aliya 2017-10-25 15:15:55

çorum öyle ya da böyle ak parti zamanında hizmet gördü. görebildi. ak parti dönemi de kendi içinde ayrıştırılırsa çorum'un hizmet gördüğü dönem muzaffer külcü zamanıdır. bu şehirde mesele olan her bir şey hallolmadı belki ama bugün muzaffer külcü zamanında yapılanların hemen hepsinin faydasını görüyor çorum. kim hangi konuda bir hizmet almak istiyorsa ona ait bir eser var çorum'da. kendisinden allah razı olsun. belediye gerçekten çalışması gerektiği gibi çalışıyor. başkandan da ekibinden de allah razı olsun.

Avatar
DVB 2017-10-25 11:11:12

o yazarın aynı akşam katıldığı canlı yayında kendini tekzip ettiğini (yani yazdığının doğru olmadığını söylediğini) kimse unutmasın...

Avatar
valdo 2017-10-25 08:49:28

evet sabah yazarı yazısının öncesinde uykusunda birden çorum ismini görmüş yoksa külcü istifa ettirilecek başkan mı tövbe valla çarpılırız. yıllardır çorum konusunda ağzından tek yalan çıkmamış külcü başkana mı inanalım yoksa elin yazarına. hakkında tek dava açılmamış bir başkana bu yakıştırma yapılır mı neden durduk yere bu istifayı yazdınız bakın diğer gazeteler yazabildi mi? pardon yazdılar mı? ayıp mustafa bey kesin bir beklentinizi karşılamadı külcü başkan. bakın diğer gazetelerin hiç öyle bir beklentisi var mı? olabilir mi? utanmadan hakimiyet külcü başkanın deniliyor, tv19 sanki külcü başkanın babasının malı mı? çok ayıp bu yakıştırmalar. haalbuki bu yerel basın başkanın en ufak hatasını bile eleştiriyor acımasızca başkanı yerden yere vuruyor. siz çok fesatsınız habercim19. külcü başkan için eski merkez ilçe başkanı melek olduğunu bile söylemişti. oğlu da tesadüfen gençlik kolları başkan yapıldı?

Avatar
vatandaş 2017-10-25 09:23:42

malda yalan mülkte yalan gel birazda sen oyalan ne makam kalır ne mevki ne para ne de güzellik hepsi geçici ah bir bunu idrak edebilse insanoğlu sarhoş olmuş herkes gözleri hırs bürümüş arkamıza baktığımızda bir yudum sevgi bırakabilmişmiyiz bu önemli yaradana hesap verebilecekmiyiz bu önemli bu makamlara gelenler çok dikkatli olmalılar buraların hesabı çok büyük o yüzden gelen geldiğine fazla sevinmesin gidende gidiyorum diye çok üzülmesin mühim olan adaletli ahlaklı çalışabilmek allah ülkemizi korusun

Avatar
Gökhan 2017-10-25 16:27:49

En büyük sorun kibir. Çorum un 13 ilçesi var. Bu 13 ilçede ortalama 130 adamı var. Merkezde de hasbihali olan 120 kişi olsa 250 eder ki hepi topu çevresi bundan ibarettir. Bu 250 kişi de başkan der başka bir şey demezler. Başkan onlar için bir devdir. Dun bunların tamamına yakını yönetimlerdeydi. Bu gün sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlariyla devre dışı kaldılar ama çok az da olsa sızıntılar oldu. Aslında gelinen nokta Çorum da önümüzdeki aylardaki fotoğrafı çok iyi anlatıyor.

Avatar
Ferhat 2017-10-25 11:32:06

Başkan istifa ettikten 15 gün sonra bir basın toplantısı yapsın.Ama tüm basın gelsin bakalım o gün yanına çağırdığı basın ne yapacak denemesi bedava