İstihdamda ayrımcılık iddiası

CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, İŞKUR tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı...

22 Eylül 2014 Pazartesi 10:24
 İstihdamda ayrımcılık iddiası


CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, İŞKUR tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında belediyelere personel alımında ayrımcılık yapıldığını iddia etti.


Konuyla ilgili olarak önceki gün parti binasında basın toplantısı düzenleyen Cengiz Atlas, "Daha az sayıda personel hakkı tanınan muhalefet partili belediyeler cezalandırılıyor mu?" diye sordu.


TYÇP kapsamında Çorum'daki uygulamaları eleştiren Atlas, AK Partili belediyelere daha yüksek sayıda personel hakkı tanındığını kaydetti.


Atlas, bazı parti yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda şunları söyledi:


"İktidar partisi, Toplum Yararına Çalışma Programı'nda kendisine ait belediyelere yüzde bin beş yüz personel sağlıyor. Şimdi size Çorum'daki belediyelere verilen personel sayılarını açıklıyorum. Alaca 48, Aşdağul 1, Bayat 31, Boğazkale 23, Dodurga 24, Düvenci 10, İskilip 42, Kargı 28, Laçin 5, Mecitözü 5, Oğuzlar 4, Ortaköy 20, Osmancık 40, Sungurlu 8, Uğurludağ 23. Geçtiğimiz yıl Oğuzlar belediyesine 20 personel hakkı tanınırken bu yıl ise 4 personel verilmiş. Aldığımız bilgilere göre söz konusu kadro sayıları AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu tarafından belirlenmiş. Mevcut iktidarın il başkanına, milletvekillerine sesleniyor ve bu yanlıştan acilen ve süratle vazgeçmelerini söylüyorum. Çorum'un huzura, barışa, kardeşliğe ihtiyacı var."




Son Güncelleme: 22.09.2014 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165