İyi haberler peş peşe geldi

Çorum'un sağlığını yakından ilgilendiren bazı önemli yatırımlarla ilgili iyi haberler peş peşe geldi.

06 Temmuz 2018 Cuma 10:29
İyi haberler peş peşe geldi

Çorum’un bölgenin sağlık merkezi haline dönüştürülmesine yönelik çalışmalarda yeni gelişmeler yaşanıyor.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’dan gelen son bilgileri özetleyelim;

*Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi onaylandı.

*Diş Hastanesi ve Aile Toplum Sağlığı Merkezi yakında ihale edilecek.

*Diş Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi afiliasyon (işbirliği) yapacak.

*Eski hastane yerine 2. Basamak Devlet Hastanesi kurulacak.

*Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi için çalışmalar sürüyor.

*Kanser Tedavi ve Teşhis Merkezi (Onkoloji) takipte.

*Hukuk Fakültesi’nin YÖK’ten onaylanması için girişimde bulunuldu.

*Nihai hedef Sağlık Bilimleri Üniversitesi.

CEYLAN VE KARADAĞ AÇIKLADI

Ceylan ve Karadağ’ın yaptığı açıklamaya göre, Hitit Üniversitesi Senatosu’nun teklif ettiği Diş Hekimliği Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi YÖK’ten çıktı, Bakanlar Kurulu’nda imzalanarak Resmi Gazete’de yayınlandı.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ VE DİŞ HASTANESİ İŞBİRLİĞİ

Diş Hekimliği Fakültesi yeni kurulacak Diş Hastanesi ile entegre çalışabilecek. Tıpkı Tıp Fakültesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi’nin afiliasyonu (ortak çalışma) gibi. Diş Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’nin işbirliği yapmasının memleketin sağlığına önemli katkıları olacak.

YENİ BÖLÜMLER AÇILACAK

Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu YÖK onayıyla Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürüldü. Böylece sağlık alanında yeni bölümler açılarak yetişmiş personel ihtiyacına cevap verilecek.

İHALE AŞAMASINA GELİNDİ

Çorum’a daha önce söz verilen Diş Hastanesi mevcut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binasının yanındaki Yavruturna Aile Sağlık Merkezi ve 112 binası yıkılarak yapılacak. Mevcut hastanenin bahçesindeki yeşil alanlar korunacak. Yıkılan Yavruturna Aile Sağlığı Merkezi’nin yerine alt taraftaki eski karakolun karşısındaki lojmanlar yıkılarak yerine aile sağlığı merkezi inşa edilecek. 60 ünitlik Diş Hastanesi ve Aile Sağlık Merkezi’nin  projesi hazırlanıyor. Çok yakında ihaleye çıkılacak.

YENİ BİR HASTANE DAHA

Bahçelievler’de eski hastane yerindeki binalar yıkılarak 2. Basamak Devlet Hastanesi kurularak ciddi bir sağlık yatırımı haline getirilecek.

NİHAİ HEDEF SAĞLIK ÜNİVERSİTESİ

Bundan sonraki aşamada senatodan çıkan Hukuk Fakültesi’nin YÖK ve Bakanlar Kurulu’ndan onaylanarak açılması sağlanacak. Çorum’a hukuk fakültesi kazandırılacak. Bir süre önce kamuoyu ile paylaşılan Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi ve Kanser Teşhis ve Tedavi Merkezi’nin (Onkoloji) açılmasının takibi ise devam ediyor. Nihai hedef Çorum’a Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurmak.

ORTAK AÇIKLAMADA NELER VAR?

Ceylan ve Karadağ, yaptıkları ortak açıklamada, Çorum’un sağlıkta bölgenin cazibe ve çekim merkezi haline gelmesi için alt ve üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, şöyle dediler; “Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi, 60 ünitlik Diş Hastanesi ve Aile Sağlık Merkezi, eski hastanenin yerine 2. Basamak devlet hastanesi kurulması, fizik tedavi rehabilitasyon ile kanser teşhis ve tedavi merkezi ve son olarak hukuk fakültesinin Çorum’a kazandırılması için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çorum’a yeni dönemde müjdeler veriyoruz. Sağlık yatırımlarını adım adım hayata geçiriyoruz. Tıp Fakültesi ve Eğitim Araştırma Hastanesi arasındaki afiliasyonda olduğu gibi Diş Hekimliği Fakültemiz Diş Hastanesi ile işbirliği içinde ortak çalışacak. Verimli sonuçlar elde edilecek. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yerine artık modern ve daha kapsamlı 60 ünitlik Diş Hastanesi kurulacak. Ağız ve Sağlığı Merkezi binasının yanındaki aile sağlık merkezi ile 112 binası yıkılarak buraya yeni diş hastanesi yapılacak. Ortada kalan yeşil alan korunacak. Yıkılan sağlık ocağının yerine hastanenin bitişiğinde eski karakolun karşısındaki lojmanlar aile sağlığı merkezi olarak yeniden inşa edilecek. Hastane bahçesindeki yeşil alanlara dokunulmayacak, bilakis güzel bir park olarak vatandaşın istifadesine sunulacak. Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu yerine Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kurulmasıyla sağlıkla ilgili yeni bölümler açılacak. Sağlıkta yetişmiş insan ihtiyacı karşılanacak. Daha önce sözünü verdiğimiz Onkoloji ve FTR Merkezi ile Hukuk Fakültesi için çalışmalarımız sürüyor.

HUKUK FAKÜLTEMİZ DE OLACAK

Hukuk Fakültesi senatodan çıktı, YÖK ve Bakanlar Kurulu onayını takip ediyoruz. İnşallah Hukuk Fakültesi’ni de Çorum’a kazandıracağız.”

REKTÖR’E TEŞEKKÜR

Ceylan ve Karadağ, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın başarılı çalışmaları ile üniversitenin ve dolayısıyla şehrin gelişmesine önemli katkılar sağladığını belirterek, kendisine teşekkür ettiler. 

Son Güncelleme: 06.07.2018 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa Mustafa Kellegöz 2018-07-06 16:57:02

Sayın Bşk nım ve vekilim erol olçok eğitim ve araştırma hastanesi başta gastroenteroloji olmak üzere birimlerde profesör, doç. yetersiz buraları gözden geçirin çok aşırı yığılmalardan dolayı uzun sürüyor bundan dolayı vatandaş sıkıntıda

Avatar
Kenann 2018-07-07 12:16:44

Kendinizi kandirmayin, Bunlar çerez mevzuat.
. Yollar bitmiyor.
. Havaalanı yok
. Hızlı tren yılan hikayesi
. Savunma sanayi Çorum da yok
. Şeker ve Çimento satıldı.

Erer vekilimiz bunlar için calissin

Avatar
Emre 2018-07-07 14:38:58

Bu iki resimde güven vermiyor

Avatar
Müdür 2018-07-08 09:33:32

Daha kuzey kampüsünü tamamlayamayan yaptığı yurdun nasıl kullanılacağına karar veremeyen başta rektör olmak üzere bu yönetim mi sağlık Üniversitesi kuracakmış? Çok komik körler sağırlar birbirini ağırlar diye buna deniyor galiba. Birbirlerini güzel yağlıyorlar Allah var.

Avatar
ahmet muslu 2018-07-06 12:06:20

boş boş müjde demeyin bunlara kapat aç sonra yatıırm de. yozgata bakın bunlara yatıırım dmeye utanın

Avatar
Ali 2018-07-07 14:51:26

Çorumun acelesi yok. Trende havaalanıda en son bize yapılsın.

Avatar
Halil 2018-07-07 15:40:08

Havaalanı havaalanı bu yatırımlar her şehirde var!!

Avatar
Mehmet şamlı 2018-07-13 19:39:00

Her köye bir hukuk Fakültesi istiyoruz.

banner165