Kamer Genç Çorum’da

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Muharrem ayı nedeniyle geleneksel hale gelen aşure gününü bu yıl da düzenledi.

14 Kasım 2014 Cuma 18:02
 Kamer Genç Çorum’da


Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Muharrem ayı nedeniyle geleneksel hale gelen aşure gününü bu yıl da düzenledi.


CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşların katıldığı aşure dağıtım programının açış konuşmasını Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Nurettin Aksoy yaptı.


Aksoy, konuşmasında günün anlam ve önemine işaret ederek, Muharrem ayında yaşanan acıyı  anlattı. Nurettin  Aksoy, Muharrem ayının iyi ile kötünün, karanlık ile aydınlığın savaşı olduğunu dile getirdiği konuşmasında, "Bu savaşta bedeninin yok olmasına rağmen, kazanan İmam Hüseyin olmuştur. Hz. Muhammed'in nesli Zeynel Abidin ile devam etmiştir. Kerbela olayı bizim için en büyük acıdır.  Bir zalimin mazlumun hakkını yediği her yer bizim için Kerbela’dır.” dedi.


Başkanının ardından Daha sonra CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç bir konuşma yaptı. Genç, en kıymetli varlığın insan olduğunu belirterek, insanların birbirlerini düşüncelerinden dolayı  katletmesi doğru olmadığını vurguladı.


Konuşmaların ardından Dertli Divani’nin sazı eşliğinde türküler söylenip semah dönüldü.


Aşure duasının ardından tüm davetlilere aşure ikram edildi.




Son Güncelleme: 14.11.2014 18:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.