Kargı’ya 5 milyonluk açılış

Çorum’un Kargı ilçesinde yapımı tamamlanan Spor Salonu ile Tevfik Kış Stadı’nın açılış töreni gerçekleştirildi.

23 Mayıs 2015 Cumartesi 17:37
 Kargı’ya 5 milyonluk açılış


Çorum’un Kargı ilçesinde yapımı tamamlanan Spor Salonu ile Tevfik Kış Stadı’nın açılış töreni gerçekleştirildi. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen açılış törenine, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum milletvekili Cahit Bağcı, Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, eski milli futbolcu Tanju Çolak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, yapımı tamamlanan yatırımları açmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Belediye başkanı olarak bir yılı aşkın süredir canla başla çalıştığını kaydeden Şen, "Hatalarımız eksiklerimiz olmuştur, hakkınızı helal edin. Belediye başkanı olduğumda yol ayrımından Kargı’ya kadar olun yolun ne zaman biteceğini, araçların yoldan dolayı sürekli arızalandığını söylediniz. Milletvekillerimizin destekleriyle bu yolumuzu 2014 yılında tamamladık. Seçim beyannamemizde de söz verdiğimiz üzere TOKİ’yi ilçemize getirdik yakında çalışmalara başlayacağız. Eski itfaiyemizi taşıyacağız dedik. Yeni itfaiyemizi yaptık ve eski itfaiye alanını yeşil alan olarak kullanıma sunacağız. Kapımız herkese açık olacak dedik ayrım yapmadan kapımızı herkese açtık. Çeşitli kardeş belediyelerden hibe olarak araç temin ederek araç ekipmanımızı genişlettik. Bütün bu yatırımlarımız, Sentetik çim sahamız ve kapalı spor salonumuz ilçemize hayırlı olsun’’ dedi.

Eski Milli Futbolcu Tanju Çolak’ta açılışta bir konuşma yaptı. Çolak konuşmasında, "Zeki Başkan Kargı’nın nerelere gittiğini neler yapılacağını özetledi. Çokta keyif aldım. Peki bu nasıl oluyor. Yeni Türkiye ile, AK Parti’nin vizyonu ile, milletvekillerimizin ağırlıyla oluyor. Bunlar çok önemli. Kargı doğru yolda yürümeye devam etsin. Ama oyların artışıyla devam ederse güzel şeyler olacağına inanıyorum. Şimdi diyeceksiniz ki Tanju Çolak ne işin var burada? Ne alaka? Söyleyeyim. Düşünebilirsiniz neden niçin diye ama ben iyi ki geldim diyorum. Çünkü spor tesisi var, çok güzel bir spor salonu var. Bunlar çok önemli ve değerli şeyler. Biz bunları hayatımız boyunca görmedik, yaşamadık. Ama yeni nesil bunlarla birlikte olacak. Neden buradayım? Niye buradayım? Çok sevdiğim, saydığım, güvendiğim Salim Uslu’nun yakın dostuyum. Onun davetine icabet ettim. Dün akşam Çorum Belediye Spora moral ve motivasyon yapıp Eskişehir’e yolladık. Bugünde burada açılış olacağını söyledi. Benim için keyiftir, büyük bir heyecandır dedim ve geldim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Salim Uslu ise konuşmasına eski Kargı Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar’ı rahmetle anarak başladı. Uslu, "2011 Kasım’ında buranın temelini atmıştık. Temelini atarken yanımızda birlikte olduğumuz o zaman ki belediye başkanımız Ahmet Hamdi Akpınar hakkın rahmetine kavuşmuş. Allah rahmet eylesin. İnanıyorum ki şuanda aramızda olmuş olsaydı en büyük sevinci duyanlardan birisi olurdu. Mekanı cennet olsun’’ dedi.

Hizmetlerin durmadan devam edeceğini belirten Uslu, "Bizim yaşam felsefemiz insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesine uygundur. Bu felsefeye uygun olarak yaşamaktır. Bu nedenle hizmetler 13 yıldır aralıksız devam etmektedir, bundan sonrada devam edecektir. Bugün açtığımız spor salonu, sentetik çim saha ve tenis kortlarıyla birlikte gençlerimize önemli bir hizmet getirilmiştir. En önemlisi de gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmuş olacağız’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra protokol üyeleri tarafından spor salonunun açılış kurdelesini kesilerek tesisler gezildi.





İHA

Son Güncelleme: 23.05.2015 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.