‘Kentsel dönüşüm uygulaması fırsat’

AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını...

17 Ağustos 2015 Pazartesi 17:14
 ‘Kentsel dönüşüm uygulaması fırsat’


AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Türk milletine de başsağlığı diledi.


17 Ağustos depreminin 16. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımlayan Bekiroğlu, “17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminin üzerinden 16 yıl geçti. Binlerce vatandaşın yaşamını yitirmesine ve on binlerce vatandaşında yaralanmasına yol açan Marmara depremi yaşanan en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır.


Depremin ne zaman olacağını bilemiyoruz. Dünyada depremi önceden haber veren bir sistem henüz icat edilmedi ama bizler depreme hazırlıklı olmalıyız geriye doğru baktığımızda 1999'dan bizler depreme hazırlıklı değildik. Devlet ve toplum olarak sorumluluğumuz, yaşanan felaketlerden ders çıkarmak ülkemizin aktif bir deprem kuşağı üzerinde bulunduğu gerçeğini göz önünde tutmak ve gerekli önlemleri almaktır. Son 13 yılda deprem gerçeğini göz önünde bulunduran hükümetimiz yasal ve idari yönden birçok reformlara imza atmıştır. Şimdi inşaat kalitesi olarak deprem sonrası barınma, yeme, içme, ulaşım ve araç gereç kullanımı açısından 1999'dan çok ilerdeyiz. Devletimiz tarafından desteklenen kentsel dönüşüm uygulaması da bir fırsattır. Amacımız kimsenin canı yanmasın.


17 Ağustos depreminde yakınlarını kaybeden ailelerimizin acılarını bir kez daha yürekten paylaşıyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor milletimizin bir daha böyle büyük felaketler ve acılar yaşamamasını temenni ediyorum.” dedi.




Son Güncelleme: 17.08.2015 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet DEMİR 2015-08-18 00:42:45

sayın başkan,çorum kamuoyu olarak sana güvenmiyoruz.chp li valilerden farkın yok.çoruma kentsel dönüşümü akp nin buhara 5.caddesi için yapmıyorsunuz çorumda

Avatar
Adem Candan @Ahmet DEMİR 2015-08-19 10:46:14

1-sayin ahmet demi̇r, çorum kamuoyu olarak demi̇şsi̇ni̇z ancak o sadece si̇zi̇n görüşünüz .emi̇n olabi̇li̇rsi̇ni̇z çünkü si̇yaseti̇n temeli̇ni̇n ahlak ve dürütstlük olduğunu i̇nsanlara doğrulari söyleyerek si̇yaseti̇n yapilmasi gerekti̇ği̇ni̇ her zaman beyan eden bi̇r başkana söylüyorsunuz bunlari ve vebalde kaliyorsunuz. chpni̇n vali̇si̇ i̇le nasil kiyas yapabi̇ldi̇ği̇ni̇zi̇ anlayabi̇lmi̇ş deği̇li̇m.gali̇ba chp ni̇n vali̇leri̇ni̇ tam bi̇lmi̇yorsunuz. başkani tanimadiğiniz belli̇ buyrun ak parti̇ çorum i̇l başkanliğina geli̇n 1 gününe şahi̇t olun neresi̇ chp ni̇n vali̇leri̇ne benzi̇yor söyleyi̇n bi̇zde bi̇leli̇m. ayrica buhara 5.cadde i̇le ne alakasi var onuda anlayamadik. ak parti̇ ülkemizde hayatın her alanında olduğu gi̇bi̇ depreme hazirlik hususundada gelmiş geçmiş tüm hükümetler arasında açık ara birincidir. kentsel dönüşümle ilgilendiğinize sizde gayet iyi bilirsiniz etrafinizdan görebi̇li̇rsi̇ni̇z kentsel dönüşümle çok dayaniksiz bi̇nalarin dönüştürülmesi̇nden ,

Avatar
Adem Candan @Ahmet DEMİR 2015-08-19 10:49:58

2- yapı denetim sisteminin getirilmesinden , dayanıklılık standratlarının değiştirilmesinden , artık gecekondu yapılmamasından depreme ne kadar hazırlık yapıldığını görebilirsiniz. ön yargısız değerlendirme yapmanızı rica eder , iyi günler dilerim.