‘Kirli oyunlara boyun eğmeyiz’

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Çorum Milletvekili Murat Yıldırım Yıldırım’ın, geleneksel Ramazan akşamları sohbetlerine Kafkasevler sakinleri ile devam ettiği bildirildi.

24 Temmuz 2013 Çarşamba 17:02
 ‘Kirli oyunlara boyun eğmeyiz’

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Kafkasevler Camii yanında bulunan çay bahçesinde bölge halkı ile gece geç vakitlere kadar sohbet eden Yıldırım ve beraberindeki İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yakup Alar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse ve yönetim kurulu üyeleri bölge halkının sorunlarını dinleyip görüş alışverişinde bulundular.

Türkiye 15-20 yıl içinde dünya devi olacak

Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini kaydeden Yıldırım; "Barış sağlanması, yeni anayasanın yapılması durumunda Türkiye'nin gelecek 15-20 yıl içerisinde dünya devi olacağını gören ülkeler içerdeki işbirlikçileri ile birlikte her türlü dümeni çeviriyorlar" dedi.

‘Hiçbir devlet yakıp yıkana göz yummaz’

Ülke insanlarını sokağa dökerek, yakıp yıkarak bu millete fayda sağlanamayacağını kaydeden Yıldırım; "AK Parti iktidarı döneminde insan hakları alanında üst seviyede gelişmeler yaşandı. Çıkarttığımız kanunlar ile düşünce ve ifade hürriyetini getirdik. Herkes barışçıl şekilde yasalar çerçevesinde çıkıp görüş ve düşüncelerini açıklayabilir. Önceden izin almadan basın açıklaması yapabilir. Ama tutup da gecenin bir yarısında tencere tava çalarak, ortalığı yakıp yıkarak, mala mülke, insana zarar vererek bir yere varılamaz. Hiçbir devlette bunları yapanlara göz yumamaz. Bunlara göz yummak görmezden gelmek insan haklarına saygı göstermek değil, aksine diğer insanların haklarını ihlal etmektir" dedi.

‘Bu ülke çetelerin, mafyaların elinde idi’

AK Parti öncesinde ülkenin çetelerin mafyanın ülkesi olduğunu kaydeden Yıldırım; "Bu kesimler devletin her yanını bir örümcek ağı gibi sarmışlardı. Bürokraside, ekonomide, askeriye de etkindiler. Bunlara karşı hukukun üstünlüğü ön plana çıkardık ve mücadele ettik. Eğer bugün bunlar cezaevlerinde değil dışarda görevlerinin başında olsalardı bu ülkenin eski günleri devam edecek. Devlet milletine karşı öcü gözüyle bakacaktı. Çünkü bunlar millete öcü gözüyle bakıyorlardı ve devleti de kendi bakış açılarına göre yönlendiriyorlardı" dedi.

‘Kirli oyunlara boyun eğmeyiz’

Ne milletimiz ne de iktidarımız içerden ve dışardan tezgahlanan kirli oyunlara boyun eğmeyecektir diyen Yıldırım şunları kaydetti:

"Bir iktidarı ancak halk getirir ve yine halk götürür. Sandığın onaylamadığı bir iktidarı getirmek için çeteleşmek, organize olmak, gayri yasal yollara tenezzül etmek Anayasa ve kanunlarımıza göre suçtur. Bunu yapanlar hukuk önünde karşılığını her daim bulacaklardır. Bu ülke de, millet de kendisine karşı yapılan kirli savaşlara boyun eğmeyecektir. İşte Gezi olaylarını herkes gördü. Yaktılar, yıktılar, hükümeti baskı altına aldılar. Ekonomik temeller ile oynamaya kalktılar. Eğer bu ülkede AK Parti değil de başka bir iktidar olsa idi, bugün ülke dev bir krize girmiş olabilirdi. Bugün ülkemiz ekonomisi ve demokratik gelişimi ile bunlardan etkilenmeyecek kadar güçlüdür. Ben özellikle bu gezi olayları sırasında büyük zarar görmelerine rağmen sağduyularını muhafaza ederek, milletimize yakışan vakarını koruyan esnafımıza ve diğer insanlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar istediler ki, biz yakalım yıkalım esnaf çıksın bize saldırsın ve Türkiye iç savaşa sürüklensin. Ama bu büyük millet bundan önceki onlarca oyunu gördü. Ve artık bunlara karşı bilinçli. Ama birileri hala ellerindeki siyasi güçle, makamları ile gazeteleri ile ülkeyi kaosa sürüklemek için her türlü oyunu çeviriyorlar. Kürt-Türk dediler. Bitirdik "barış" dedik. Doğu-Batı dediler. Bitirdik. "Eşitlik" dedik. Emek dediler, "Adalet" dedik. Şimdi tekrar eski bir oyunu oynamaya kalkıyorlar. Alevi-sünni diyorlar. Bilsinler ki Alevi de Sünni de bu ülkenin gerçeğidir ve elleri birbirine kenetlenmiş iki büyük gücüdür. Kimse bu insanları birbirine düşman yapamayacaktır. Biz birbirimizin ekmeğini yemeye, suyunu içmeye yüzüne bakmaya, elini tutmaya devam edeceğiz. Biz böyle büyüğüz ve öyle kalmaya devam edeceğiz"

İstemezük korosu

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, muhalefet partilerini ‘istemüzek korosu’ olarak tanımladı.

Ramazan'ın oldukça verimli bir havada geçtiğine dikkat çeken Köse, "her akşam bir bölgede vatandaşlarımız ile bir araya geliyoruz ve hasbihal ediyoruz"AK Parti olarak ülke insanımızın en umutsuz olduğu 2002 öncesinde bu ülkenin büyüklüğüne, kaynaklarının yeterliliğine dikkat çekmiş ve gün gelecek IMF'yi de göndereceğiz dediğimiz de bize "aman sende" diyenler vardı. Ama gördüğünüz gibi biz IMF'yi göndermekle kalmadık bir de borç verir hale geldik" dedi.

AK Parti'nin yaptıklarına diğerlerinin hayallerinin dahi yetişmeyeceğini kaydeden Köse; "Bugün bizim yaptıklarımıza mahkemeler ile engel koymaya çalışıyorlar. Köprü diyoruz "iztemezük" diyorar. Yol diyoruz "istemezük" diyorlar. Baraj, enerji santrali, sulama diyoruz "istemezük" diyorlar. Havaalanı diyoruz "istemezük" diyorlar. Bunlar hep böyle oldular bundan sonra da böyle olmaya devam edecekler. Onun için milletimiz bunları hep muhalefette tutuyor. Çünkü bunlar ne vakit iktidar ortağı oldularsa "milleti de istemezük" dediler" diye konuştu.





Son Güncelleme: 24.07.2013 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.