Körebe oynayan dünya!

SP İl Başkanı İbrahim Zorlu, dünyanın Srebrenitsa katliamına sessiz kalmasını eleştirdi.

11 Temmuz 2018 Çarşamba 12:41
Körebe oynayan dünya!

Saadet Partisi Çorum İl Başkanı İbrahim Zorlu, Srebrenitsa katliamının yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Srebrenitsa katliamında Müslümanlar ölürken dünyanın kör, sağır ve dilsiz olduğunu bildirdi.

Zorlu, açıklamasında şöyle dedi; “Avrupa’nın bağrında zambaklar diyarında, Bosna Müslümanlarına çevrilmişti, namlular. Bu coğrafyada Müslüman istenmiyordu. Propagandalar yaygınlaştırılıp, İslam düşmanlığı; her mecradan en ağır şekilde topluma pompalanıyordu. Sebep olanlar ise, çocukluğunda birlikte yağ satarım, bal satarım oynayan, ip atlayan, saklambaç oynayıp, takım arkadaşı olup ta gol atınca boyunlarına sarıldıkları insanları diri diri evlerinde ateşe verebilecek duruma getirilen Sırp Milliyetçileri. Yüz yıllar önce Sırpların ataları Osmanlı Ordusunda öncü birlik olup, yapılan savaşlarda Osmanlı Ordusunun en önünde düşmanla çatışırken, Milliyetçilik akımı başlatılıp, Balkanların elimizden gitmesine neden olan Sırp Milliyetçileri.Bu gelişmeler karşısında ise Sırplar en büyük desteği ve gücü dünyanın suskunluğundan alıyordu. Sanki insanlara körebe oynatılıyordu.

Birleşmiş Milletler güçleri Bosnalı Müslümanların elindeki tırnak makasına kadar bütün silah ve benzeri aletleri topladı. Srebrenitsa, Hollandalı Birleşmiş Milletler güçleri tarafından adeta katledilsinler diye Sırplara bırakılıyordu. Ve dünya tarihini gördüğü en acı verici bir katliamın yaşanmasına vesile olunuyordu.

Bütün bir dünyaya karşı, inanmış iki adam çıktı; Bütün bu katliamlar yaşanırken bir kişi; “Allah’a yemin ederim ki biz köle olmayacağız,” sözüyle Mücahid Aliya İzetbegoviç, büyük bir lider olduğunu haykırıyordu körebe oynayan dünyaya. Yaşanan bu zulüm karşısında bir lider dahasessizliğini bozuyor, dünya genelinde yardım kampanyası başlatarak topladıklarıyla bir tencere fabrikasının roket fabrikasına dönüşmesini, bu silahların Bosnalı Müslümanların eline geçmesiyle savaşın İslam’ın lehine gelişmesini sağlıyordu, Bosna paralarını ağızlarına sakız yapanlara inat başarmıştı. Mücahid Necmettin Erbakan. Her iki lideri de bu vesile ile bir kez daha rahmetle anıyoruz.
2. Dünya Savaşı’ndan sonra yaşanan en büyük acı, Srebrenitsa insanlık tarihine kara bir leke olarak geçerken, 22. Yılında soykırım acısını Müslümanlar olarak yüreğimizde tazecik hissediyoruz. Bugün Müslümanlar olarak bütün şehidlerimizi rahmetle anıyoruz ve hepimize sabırlar diliyoruz.
Soykırım unutulmamalıdır, şayet unutulursa yenisi yaşanır.

Müslümanlar olarak bu yaşananlardan ders almalı ümmet olmalıyız. Çünkü yeryüzüne huzur ve barışı tesis etme görevi Müslümanlarındır. Bu sorumluluğumuzu hatırımızdan çıkarmamalı ve bütün insanlığın kurtuluşu için mücadele etmeliyiz. İyi insan olmanın en kısa yolu budur.”

Son Güncelleme: 11.07.2018 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.